Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Pk-seudun koronanyrkki päätti uusista linjauksista: kirjastot, uimahallit ja kuntosalit pidetään auki, nuorisotiloissa saa olla enintään 25 henkeä...

Vantaalla ja muualla pääkaupunkiseudulla otetaan käyttöön uusia linjauksia heikentyneen koronatilanteen takia perjantaina 20. elokuuta.

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä päätyi viime viikolla Etelä-Suomen aluehallintoviraston (avi) kannalle, joten Vantaan kaupungin tilojen käyttöä koskevia linjauksia on nyt päivitetty.

Perjantaista lähtien yksityistilaisuuksissa suositellaan noudatettavaksi avin päätöksiä yleisötilaisuusrajoituksista. Linjaus on voimassa toistaiseksi.

Yleisölle avoimet kuntien hallinnoimat asiakastilat pidetään auki rajoituksin. Avoimen käytön sisäliikuntatiloihin otetaan maksimissaan puolet normaalista asiakasmäärästä.

Kirjastot ja omatoimikirjastot pitävät ovensa avoinna. Asukastiloja pidetään auki mahdollisuuksien mukaan rajoitukset huomioiden.

Museot pysyvät auki, ja kulttuuritilat pidetään avoinna avin ohjeiden mukaan.

Nuorisotilat pidetään auki siten, että niissä saa olla enintään 25 henkeä kerralla.

Avoimessa käytössä olevat uimahallit ja kuntosalit saavat jatkaa toimintaansa. Muut liikuntapaikat ovat auki normaalein aukioloajoin myönnettyjen käyttövuorojen mukaan. Linjaus voimassa toistaiseksi.

Harrastustoiminta ja harrastuksiin liittyvä kilpailutoiminta on sallittua lapsille ja aikuisille. Harrastustoimintaan on laadittu erillinen ohje, jota muun muassa seurojen on noudatettava.

Taiteen perusopetusta järjestetään lähiopetuksessa. Lastenkulttuurin harrastustoimintaa toteutetaan rajoitukset huomioiden.

Kaupungin organisoima harrastustoiminta järjestetään lähipalveluna.

Kansalaisopiston kurssit toteutetaan pääosin lähiopetuksessa.

Lähiopetuksena järjestetään myös vapaan sivistystyön lukutaitokoulutusta sekä aikuisten perusopetusta ja muuta kotoutumiskoulutusta.

Nuorisotilat ja Vernissa avattiin rajoitetusti 3. toukokuuta. Nuorisotyössä painopisteenä on yhä ulkona tapahtuva toiminta.

Vernissa koskee sama ohje kuin muitakin tapahtumatiloja.

Leirikeskuksien toiminnan järjestäjät huolehtivat itse rajoitusten toteutuksesta.

Nuorisopalvelut eivät itse järjestä leiritoimintaa.