Älä säikähdä laukauksia: sorsastus alkaa perjantaina – poliisi valvoo metsästäjiä tehostetusti

Vilkkaimmillaan vesilintujen metsästys on auringonlaskun aikoihin eikä keskellä päivää. Arkisto/Aake Roininen

Sirpa Repo

Vajaa satatuhatta metsästäjää osallistuu sorsastukseen, joka alkaa huomenna perjantaina elokuun 20. päivänä puolen päivän aikaan. Se jatkuu joulukuun loppuun saakka.

Syksyn aikana saa metsästää sinisorsia, taveja, heinätaveja, haapanoita, jouhisorsia, lapasorsia, tukkasotkia, telkkiä ja nokikanoja.

Suomen riistakeskus suosittelee kohdentamaan vesilintujen metsästystä runsaslukuisiin sorsalajeihin kuten sinisorsaan, taviin ja telkkään.

– Ainoastaan varmasti tunnistettuja vesilintuja saa metsästää ja muut metsästäjät, luonto ja asutus tulee aina ottaa huomioon, muistuttaa tiedotteessa Suomen riistakeskuksen erikoissuunnittelija Mikko Alhainen.

Kuvassa tavi, haapana ja kaksi sinisorsaa. Arkisto/Juha Poutanen

Poliisi suorittaa tulevana viikonloppuna tehostettua erävalvontaa koko maassa.

Vesilintujen metsästyksessä vilkkain metsästysajankohta osuu auringonlaskun tietämille. Hämärissä olosuhteissa saaliiksi päätyy myös rauhoitettuja lintuja. Siksi valvontaa kohdennetaan alueellisesti vilkkaimmille metsästyspaikoille erityisesti ennen auringonlaskua.

Esimerkiksi Länsi-Uudenmaan poliisilaitos valvoo sorsastuksen aloitusta viikonloppuna yhdessä sidosryhmien kanssa ja tekee yhteisvalvontaa Suomenlahden merivartioston kanssa. Poliisi kohdentaa valvonnan alueen vilkkaimmille metsästyspaikoille Espoon, Lohjan ja Raaseporin ympäristössä. Valvontaa tehdään sekä maalta että vesiltä käsin.

Päähuomio on sorsastuksen valvonnassa, mutta samalla suoritetaan myös muuta erävalvontaa. Valvonnan yhteydessä tarkastetaan, että jahtijärjestelyt, metsästäjät, aseet ja ammukset ovat säännösten mukaisia.

Kommentoi

Mainos: Tuukka Saimén

Piilopuoluetuki vs terveydenhuolto

Mainos: Jonna Weckström ja Elina Nykyri

Turvataan sote-uudistuksessa järjestöjen toimintaedellytykset!

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut