Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Vantaa ennen ja nyt: | Vapaaehtoiset kaupunkikuvaajat kartuttavat nyt Vantaan kaupunginmuseon kokoelmia – kuvaajarinkiin pääsy on mahdollista edelleen

Vantaan kaupunginmuseolla oli oma valokuvaaja vuodesta 2006 vuoteen 2020. Yksi valokuvaajan tehtävistä oli dokumentoida kaupunkiamme.

Tällä hetkellä valokuvaus on sisällytetty osaksi muuta kokoelmatyötä, ja Vantaa kehittyy nopeammin kuin kaupunginmuseo ehtii sitä tallentaa. Tästä syystä kaupunginmuseo päätti etsiä avukseen joukon vapaaehtoisia kaupunkikuvaajia ikuistamaan muuttuvaa kaupunkikuvaa.

Tämän vuoden maaliskuussa seitsemän innokasta valokuvaaja lähti mukaan tekemään kokoelmatyötä valokuvauksen parissa yhdessä kaupunginmuseon kuva-arkiston kanssa. Kesän aikana saimme toimintaan mukaan vielä kaksi uutta kuvaajaa.

Vapaaehtoiset valokuvaajat toimivat itsenäisesti ja kuvaavat Vantaan alueella muun muassa katukuvassa näkyviä muutoksia, ajankohtaisia ilmiöitä, rakennuksia, tapahtumia ja kaupunkiluontoa.

Vapaaehtoiset kaupunkikuvaajat ovat oman alueensa asiantuntijoita ja liikkuvat silmät auki paikoissa, joihin museo ei välttämättä löydä. Heillä on näin mahdollisuus vaikuttaa siihen, minkälaista kuvamateriaalia kuvakokoelmiin tallentuu seuraaville sukupolville.

Vapaaehtoisen valokuvaustoiminnan tarkoituksena on tuottaa uusia kuvia tästä ajasta museon kokoelmiin ja vapaaseen käyttöön. Vapaaehtoisten kuvat muodostavat oman hiljalleen karttuvan Valokuvaa Vantaa -kokoelman, joka löytyy myös Finnasta vantaankaupunginmuseo.finna.fi.

Jos haluat lisätietoja kuvaustoiminnasta tai tulla mukaan kuvaajarinkiin, ota yhteyttä osoitteeseen kuva-arkisto@vantaa.fi.

Vantaan Sanomien ja Vantaan kaupunginmuseon juttusarjassa nostetaan esille paikallista historiaa tutustumalla museon kokoelmiin ja kulttuuriympäristökohteisiin. Kirjoittajat ovat museon henkilökuntaa.

Lisää historiaan liittyviä juttuja löytyy täältä .