Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tallinnassa ravintolat suhtautuvat uusiin koronarajoituksiin hyvin eri tavalla – osa kysyy koronatodistusta

Tallinnassa ravintolat ja muut viihdekeskukset suhtautuvat eri tavalla kohta kaksi viikkoa voimassa olleisiin uusiin koronarajoituksiin. Asiasta kertoi Viron yleisradio.

Virossa on ollut maanantaista 9. elokuuta lähtien voimassa käytäntö, jonka mukaan yli 50 hengen tapahtumia sisätiloissa tai yli 100 hengen tapahtumia ulkotiloissa järjestävän yrityksen pitää varmistaa tapahtuman infektioturvallisuus.

Tämä tarkoittaa sitä, että kaikilta osallistujilta edellytetään koronatodistusta eli todistusta täydestä rokotussarjasta, sairastetusta koronasta tai negatiivisesta koronatestituloksesta. Koronatesteistä hyväksytään alle 48 tuntia vanha nopea antigeenitesti tai alle 72 tuntia vanha PCR-testi.

Todistukset tarkistetaan sekä virolaisilta että matkailijoilta.

Jos esimerkiksi ravintola huolehtii sitä, ettei sen sisätiloissa ole yli 50 henkilöä ja terassilla yli 100 henkilöä, asiakkailta ei tarvitse kysyä koronatodistusta.

Tallinnassa uusien koronarajoitusten käyttöönotto on ollut ravintola- ja tapahtumajärjestäjäkohtaista. Esimerkiksi viikonloppuna järjestetyillä Tallinnan vanhankaupunginpäivillä oli yksi rajattu festivaalialue, jonne pääsi vain koronatodistusta näyttämällä. Jos todistusta ei ollut, saattoi ostaa 8 euroa maksavan pikatestin festivaalialueen portilla.

Tapahtuman ensimmäisenä päivänä festivaalivieraat olivat hieman hämmentyneitä uudesta käytännöstä, mutta siihen totuttiin nopeasti.

Kauppakeskus Solariksessa sijaitseva Kohvik Komeet -kahvila puolestaan on päätynyt siihen, että se rajoittaa kävijämääräänsä niin, ettei asiakkailta tarvitse kysyä koronatodistusta. Monissa Telliskiven luovan keskuksen ravintoloissa koronatodistusta puolestaan kysytään. Jos todistusta ei ole, ihmiset ohjataan ulkotiloihin viihtymään.