Uhkaako paha liikennesumppu? – Muumi-teemapuiston valmistelussa otetaan aikalisä Vantaalla

Alue: Backaksen suunnitelmiin liittyy myös Vantaan kaupungille Kuusijärven läheltä siirtyvä metsä.

Lautakunta jatkoi kaupunginhallituksen viitoittamalla tielllä ja haluaa lisäselvityksiä siitä, miten Backaksen kartanoalueen liikenne järjestetään uusien suunnitelmien toteutuessa. Arkisto/Päivi Tuovinen

Tiina Örn

Backaksen kartanon alueelle suunnitellaan tapahtumapuistoa, Muumi-teemaista elämyspuistoa, päivittäistavarakauppaa sekä asuntorakentamista.

Suunnitelmien toteuttaminen edellyttää kaavamuutosta, jota käsiteltiin kaupunkisuunnittelulautakunnassa tiistaina.

– Lautakunta ei vielä hyväksynyt kaavamuutosta, vaan haluaa lisäselvityksiä siitä, miten alueen liikenne järjestetään. Liikenneselvityksiä vaati aiemmin myös kaupunginhallitus, lautakunnan puheenjohtaja Pirjo Ala-Kapee (sd.) sanoo.

Liikenneselvityksen kohteena on muun muassa se, olisiko mahdollista rakentaa kartanoaluetta palveleva keskitetty pysäköintiratkaisu Leijan yritysalueen tai Jumbon kauppakeskuksen yhteyteen. Tarkoituksena on varmistaa, etteivät asukaspysäköintimahdollisuudet kartanoalueen lähiympäristössä huonone.

Lisäselvityspyynnöstä huolimatta lautakunta haluaa Backaksen kartanoalueen hankkeen etenevän nopeasti, Ala-Kapee sanoo.

– Se on hyvä Vantaan elinvoimaa lisäävä hanke.

Ennen kaavamuutoksen hyväksymistä HOK-Elannon ja Vantaan kaupungin on tehtävä sopimus maankäytöstä. HOK-Elannon kiinteistöjohtaja Jyrki Karjalainen kertoo HOK-Elannon hallituksen hyväksyneen maakäyttösopimuksen jo maanantaina.

Karjalainen kuvailee sopimuksen päälinjoja: Mikäli kaavamuutos tulee voimaan, HOK-Elanto maksaa Vantaan kaupungille lähes neljä miljoonaa euroa maankäyttökorvausta.

Neljästä miljoonasta eurosta 211 000 euroa kuitataan sillä, että HOK-Elanto luovuttaa Vantaalle neljän hehtaarin metsäpalstan Kuusijärven läheltä.

– Alue on hinnoiteltu raakamaana, joten Vantaa saa metsäpalstan hyvin edullisesti, Karjalainen sanoo.

HOK-Elanto on Karjalaisen mukaan aiemmin ajatellut, että metsäpalsta olisi kaupallisesti hyödynnettävissä.

– Yleiskaavassa se on määritelty suojaviheralueeksi ja se on oikea tapa käyttää tuota aluetta. Kuusijärven kehittäminen virkistysalueena on tärkeää, Karjalainen lausuu.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut