Myyrmäen katutaidetriennaali starttaa ympäristöteemalla – kerrostalomuraali syntyy ilman epäpuhtauksia poistavalla maalilla

Myyrmäessä alkaa maanantaina viikon kestävä katutaidetriennaali. Arkisto/Tuomas Massinen
Leena Koivisto

Leena Koivisto

Myyrmäkeä värittää maanantaista 23. elokuuta alkaen uusi taidetapahtuma, joka levittäytyy keskustan alueelle koko viikon ajaksi painopisteenään Myyrinpuhoksen ympäristö.

Myyrmäen katutaidetriennaali järjestetään nimensä mukaisesti joka kolmas vuosi ja se lanseeraa debyyttinsä väliaikaisuuden ja ympäristöystävällisyyden teemoin.

Tapahtuman järjestävä Taidekollektiivi SAV, eli Street Art Vantaa, kuvaa triennaalia katutaiteen testilaboratorioksi ja leikkikentäksi. Nyt viikon aikana kokeillaan erilaisia luonnonmaaleja, itse tehtyjä välineitä ja kierrätysmateriaaleja.

Esimerkiksi muraalitaiteilijat Essi Ruuskanen ja Maikki Rantala maalaavat Myyrmäen kivikautisesta historiasta ammentavan muraalin Löydöstiellä sijaitsevan kerrostalon päätyseinään julkisivumaalilla, joka on tarkoitettu ilmassa olevien haitta-aineiden poistamiseen.

Väliaikaisuuden teemaan istuu paitsi katutaiteen oma luonne myös tämän päivän Myyrmäki, jonka keskustailmettä leimaa suuri rakennustyömaamyllerrys ja työmaa-aitojen muovaama sokkeloisuus.

Triennaalissa on mukana useita taiteilijoita niin Vantaalla kuin muualtakin. Yleisö voi seurata heidän työskentelyään sekä ulkona paikan päällä että SAV:n nettisivuilla ja somessa.

Kaikkien teosten on määrä olla valmiita lauantaina 28. elokuuta, jolloin on mahdollista osallistua opastettuun yleisökierrokseen. Kävelykierros alkaa Myyrmäen juna-asemalta alakerran ulko-ovien edestä kello 18 ja sillä liikutaan enintään 20 henkilön ryhmissä turvavälit huomioiden.

Tarkemmat tiedot katutaidetriennaalista: savtaide.fi.

Lue myös:

Katseet seinille! – Nyt kannattaa lähteä katutaidekierrokselle lähiöön

Kommentoi

Mainos: Vantaan kaupunki Business Vantaa

Yrittäjä, älä huoli huomisesta! Vantaalla valmistaudutaan jo tulevaisuuteen

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut