Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

50 tuomaria maistoi 400 olutta, joista yksi on Suomen paras – voittaja paljastetaan ensi kertaa Vantaalla

Suomen paras olut -kilpailun voittaja sekä sarjojensa parhaat oluet julkistetaan tänä vuonna Vantaalla Suuret oluet – pienet panimot -tapahtumassa.

Mukana kilpailussa oli 400 eri olutta 12 eri sarjassa. Voittajat paljastetaan torstaina 9. syyskuuta Tikkurilan Peltolantorilla.

Olutkansalle jo perinteeksi muodostunut tapahtuma tulee ensi kertaa Vantaalle, kertoo Olutliiton puheenjohtaja Anikó Lehtinen.

Oluet tuomaroitiin heinäkuussa Liiketalousopisto Perhossa Helsingissä. Noin 50 tuomarin joukossa oli alan harrastajia ja ammattilaisia, jotka valitsivat jokaisen sarjan parhaan oluen.

Suomen parhaan oluen valitsi puolestaan kansainvälinen finaalituomaristo 12 sarjavoittajan joukosta.

Kisaan kelpuutetaan ainoastaan suomalaisia, vähittäismyynnissä olevia oluita niin suurilta kuin pieneltä panimoilma.

– Kilpailu on oleellinen osa suomalaista olutkulttuuria, sanoo kilpailun johtaja Anikó Lehtinen tiedotteessa.

– Se nostaa esille oluen maun ja oluttyyliemme kirjon, ja se on juuri sellaista olutkulttuurin eteenpäinviemistä, joka kiinnostaa oluenkuluttajaa ja vie julkista keskustelua pois alkoholiprosenttikeskeisyydestä.

Suomalaisen olutkulttuurin kehityksestä kertoo, että oluita oli tänä vuonna kisassa yli 400, kun vuonna 2011 ensimmäiseen kisaan osallistui noin sata olutta.

Parhaat oluet eivät jää pienen joukon maisteltaviksi, sillä S-ryhmä pyrkii saamaan voittajaoluita myyntiin ympäri Suomen. Edellytyksenä on, että voittajaoluissa on enintään 5,5 prosentin alkoholipitoisuus.