Vantaan terveyspomolta vetoomus alle 44-vuotiaille – koronarokotukseen voi mennä ilman ajanvarausta

Niin sanotuista walk-in-rokotuksista saa koronarokotteen ilman ajanvarausta. Walk-in-pisteitä on Vantaalla useita. Aake Roininen

Mikko Välimaa

Kaksi kolmasosaa vantaalaisista on saanut ensimmäisen annoksen koronarokotetta. Rokotekattavuus on korkein vanhemmissa ikäryhmissä, mutta alle 44-vuotiailla on vielä matkaa, jotta kattavuus nousisi 80-prosenttiin, sanoo ennaltaehkäisevän terveydenhuolto palvelupäällikkö Piia Niemi-Mustonen.

Vantaan, kuten muidenkin kuntien, tavoitteena on nostaa rokotekattavuus mahdollisimman korkealle.

Koronarokotukseen voikin mennä ilman ajanvarausta niin sanottuihin walk-in-pisteisiin.

– Näitä rokotuspaikkoja on Energia-areenalla Myyrmäessä, Dixissä Tikkurilassa sekä Varian toimipisteessä Hiekkaharjussa. Lisäksi rokotusta voi tiedustella Korsossa Lumon pisteeltä.

Toisen koronarokotteen on saanut nyt noin 46 prosenttia vantaalaisista.

Yli 12-vuotiaista koululaisista koronarokotuksen on ottanut yli 60 prosenttia vantaalaisista.

Vantaa antoi koululaisille koronarokotuksia viikon ajan kouluissa. Nyt koululaiset voivat halutessaan hakea rokotuksen yleisiltä rokotuspisteiltä.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tilaston mukaan Vantaalle rekisteröitiin maanantaina 23 uutta koronatartuntaa. Kahden viikon takaiseen tilanteeseen verrattuna tartunnat ovat lisääntyneet yli tuhannella. Tartuntojen kokonaismäärä on Vantaalla THL:n mukaan nyt 12 680.

Kommentoi

Mainos: Vantaan kaupunki Business Vantaa

Yrittäjä, älä huoli huomisesta! Vantaalla valmistaudutaan jo tulevaisuuteen

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut