Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Itämeripäivänä Vantaalla pääsee lähiluontoretkille ja kuulee merellisiä säveltuulahduksia

Torstaina 26. elokuuta vietetään Itämeripäivää, johon liittyvissä tapahtumissa pääsee Vantaalla niin lähiluonnon, historian kuin musiikinkin äärelle. Tapahtumat ovat kaikille avoimia, maksuttomia yleisötilaisuuksia.

Lapsiperheille muun muassa on järjestetty opastettu lähipurotehtävä Viertolan Kylmäojalla, lähtö osoitteesta Tikkurilantie 91 kello 18. Rastitehtäväradan voi suorittaa omatoimisestikin ja se on tarjolla myös Louhelan Jokiuomanpuistossa.

Opastetulla historiakävelyllä saa tutustua Myyrmäen kivikauden historiaan ja katutaiteeseen arkeologi Andreas Koiviston ja katutaiteilija Jesse Pasasen johdolla. Kierros alkaa kello 17.30 ravintola Wandasin edestä.

Ojangossa Håkansbölen kartanon opastetulla kierroksella kuljetaan sekä kartanon puroluonnossa että tutustutaan puutarhakulttuuriin. Kävelylle lähtö on kello 17.30 kartanon päärakennuksen edestä.

Myyrmäen asema-aukiolla saa kokea merellisen tuulahduksen sävelin, kun suomenruotsalaiseen musiikkiyhtyeeseen Mandys Nyckeliin kuuluva trio esittää tunnelmallisia lauluja kello 15.30 ja 17.45. Laulut ovat Amanda Henrikssonin käsialaa ja niitä esittävät Margarita Eklund, laulu ja kontrabasso, Niklas Nyholm, kitara ja Jesper Eklund, lyömäsoittimet

Jos puolestaan sähköpyörällä ajaminen kiinnostaa, sitä voi kokeilla Myyrmäkihallin ja skeittipuiston välissä olevassa tilassa kello 16–18.

Kaikki Vantaan Itämeripäivän tapahtumat tarkempine tietoineen löytyvät netistä Itämeripäivän sivuilta kohdasta pääkaupunkiseutu.

Itämeripäivä on John Nurmisen Säätiön käynnistämä jokavuotinen juhlapäivä, jota vietetään aina elokuun viimeisenä torstaina. Juhlapäivään osallistuu 16 Suomen kaupunkia ja tapahtumia järjestetään myös Venäjällä, Liettuassa, Latviassa, Virossa ja Ruotsissa.

Päivä juhlistaa meren monimuotoisuutta ja mittaamatonta arvoa. Juhlinnan lisäksi tavoitteena on lisätä tietoa meren luonnosta, kulttuurista ja historiasta.