Ranskalaismiehen yritys avasi hiljattain pizza-automaatin Tikkurilaan – Nämä ovat olleet suosituimmat automaattipizzat

Pian yritys avaa Uudellemaalle neljännen pizzakioskinsa.

Asiakas Sofia Yamamoto ja Fizzan toimitusjohtaja Alexander Benjamin rupattelevat pizzakioskin luona. Tuomas Massinen

Tuomas Massinen

Tikkurilan urheilupuiston viereen ilmestyi elokuun alussa erikoinen rakennelma. Kyseessä on Fizza-yrityksen pizza-automaatti, josta saa seitsemää eri pizzavaihtoehtoa ympäri vuorokauden.

– Haluamme, ettei valikoimaa ole liikaa, jotta asiakkaat voivat helposti valita pizzansa eikä jonossa tarvitse odotella kauan, selittää Fizzan toimitusjohtaja Alexandre Benjamin.

Benjamin kertoo, että automaattipizzojen myynti on sujunut Läntisellä Valkoisenlähteentiellä toistaiseksi ”yli odotusten”. Kolme tuotetta on erottunut vantaalaisten lempilättyinä.

– BBQ-kana, Hawaii (kinkku-ananas) ja Diavola (pepperoni) ovat olleet suosituimmat pizzat.

Alexander Benjamin esittelee yhtiön keittiötiloja Koivuhaassa. Täällä valmistetaan pizzataikinat ja esipaistetaan pizzat, jotka viedään myytäväksi automaattikioskiin. Tuomas Massinen

Pizzat tehdään päivittäin käsityönä yhtiön keskuskeittiössä Koivuhaassa. Pizzakokit valmistavat oman taikinansa, pohjat esipaistetaan, ja pizzojen päälle laitetaan tuoreita ainesosia juuri ennen kuljetusta automaattiin.

Automaatissa pizzoja säilytetään kolmessa asteessa tilaukseen asti. Jos tuotetta ei ole 72 tunnissa myyty, automaatti poistaa sen myynnistä.

Tikkurilan automaattikioski on yhtiön kolmas. Viime tammikuussa yritys avasi ensimmäisen kioskin Kauniaisiin ja kesäkuussa toisen Tuusulaan.

Benjamin sai bisnesideansa ollessaan synnyinmaassaan Ranskassa lomalla vaimonsa kanssa kesällä 2020.

– Oli Ranskan kansallispäivä ja kaikki ravintolat olivat kiinni. Löysin kuitenkin netistä pizzapaikan. Kun menimme paikalle, se olikin automaattinen pizzakioski. Ajattelin, että voisimme kokeilla samaa konseptia Suomessa.

Benjaminin mukaan monessa Euroopan maassa automaattiset pizzakioskit ovat varsin suosittuja.

– Esimerkiksi Ranskassa niitä on jo 1 600.

Fizza työllistää nyt yhdeksän henkeä, mutta tulevaisuudessa määrä kasvaa yhtiön laajenemisen myötä. Syyskuussa yhtiö avaa neljännen automaattisen pizzakioskin Uudellemaalle.

– Se ei tule Vantaalle, Benjamin suostuu paljastamaan.

Benjaminin mukaan yhtiö aikoo myös solmia sopimuksia, joiden turvin eri yrittäjät voivat perustaa samalla konseptilla toimivia automaattikioskeja eri puolille Suomea.

– Uskon, että automaattiset pizzakioskit menestyvät Suomessa, sillä suomalaiset ovat tottuneet teknologiaan, ja tässä se yhdistyy laadukkaaseen ruokaan, Benjamin ennakoi.

Oskari Hyvönen kuljettaa pizzoja kylmäautolla keskuskeittiöstä Tikkurilan pizza-automaattiin. Tuomas Massinen

Asiakkaat voivat hakea pizzan nopeasti automaatista, jos heillä on esimerkiksi kiire tai jos he eivät jaksa itse kokkailla.

Tikkurilan kioskin automaattiin mahtuu 70 pizzaa, ja sitä täydennetään päivittäin. Valikoimassa on myös kasvissyöjille sopiva pizza, ja suunnitteilla on gluteiiniton vaihtoehto.

Kartanonkoskella asuva Sofia Yamamoto pistäytyi Tikkurilan kioskille lounasaikaan.

– Kaverit ovat puhuneet tästä paljon Instagramissa, ja ajattelin testata tämän, hän kertoo.

Yamamoto valitsee kosketusnäytöltä kasvisvaihtoehdon. Tilauksen jälkeen pizza siirtyy uuniin, jossa sitä paistetaan kolme minuuttia korkeassa lämpötilassa. Lopulta uunituore pizza tulee luukusta ulos.

– Helppokäyttöistä, Yamamoto tuumii.

Kartanonkoskella asuva Sofia Yamamoto otti automaatista mukaansa kasvispizzan. Tuomas Massinen

Kommentoi

Mainos: Vantaan kaupunki Business Vantaa

Yrittäjä, älä huoli huomisesta! Vantaalla valmistaudutaan jo tulevaisuuteen

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut