Hakunilan urheilupuiston yleisurheilukentän remontti pitkittyy selvästi – "Olemme sään armoilla"

Hakunilan urheilupuiston yleisurheilukentän suuri remontti on viivästynyt merkittävästi suunnitellusta aikataulusta.

Sopimuksen mukaan urakoitsijan piti saada kunnostustyöt valmiiksi 30. kesäkuuta mennessä, mutta työt ovat pitkittyneet selvästi.

– Urakka on valitettavasti myöhässä. Viime aikoina suurin este valmistumiselle ovat olleet sateet, joiden johdosta juoksuradan joustopinnoitetyöt eivät ole edenneet, kertoo Vantaan projekti-insinööri Piia Hatakko.

Vantaan suunnitteluinsinööri Ari Asikainen sanoo, että alkukesästä hellesäät hidastivat työntekoa ja viime viikkoina sateet.

– Myös kentän tasaukseen ja pinnoittamiseen liittyvät odottamattomat ongelmat ovat myöhästyttäneet töitä. Tasauksen teko on tarkkaa millipeliä, Asikainen kuvaa.

Hän lisää, että yhteistyö pääurakoitsijan Tieluiska Oy:n on kuitenkin sujunut rakentavasti ja ongelmia on korjattu hyvässä yhteishengessä.

Remonttityöt käynnistyivät yleisurheilukentällä huhtikuun alussa. Uutta tavoiteaikaa urakan valmistumiselle ei ole asetettu, mutta kenttä pyritään saamaan valmiiksi mahdollisimman pian.

– Olemme sään armoilla, sillä pitää olla kuivaa, että töitä pystytään tekemään, Asikainen toteaa.

– Perusparannus valmistuu todennäköisesti tämän syksyn aikana, Asikainen ennakoi.

Urheilukentällä koetetaan saada nyt seuraavaksi pinnoitetyöt valmiiksi.

– Ruiskupinnoitustyöt tehdään loppuun heti, kun säät sallivat. Jäljellä ovat sitten vielä ratamaalaukset ja asfaltoinnit, Hatakko selvittää.

Urakan aikana uudistetaan muun muassa yleisurheilukentän joustavat kestopäällysteet alusasfaltteineen ja urheilulajien suorituspaikat. Myös huoltoalueen ja urheilupuiston sisäänkäynnin asfaltoinnit uusitaan.

Lisäksi remontissa asennetaan kaapelointeja suojarakenteineen ja lumetusvesilinjoja.

Vantaan kaupungille urakka maksaa arviolta 894 000 euroa. Lopullinen hinta tarkentuu, kun urakka on saatu päätökseen.

Myöhästyminen ei aiheuta Asikaisen mukaan lisäkuluja kaupungille.

Yleisurheilukenttä on suljettu käyttäjiltä koko perusparannuksen ajan. Urheiluharrastajien on käytettävä muita harjoittelupaikkoja.

Hatakko kertoo, ettei hänen tietoonsa ole tullut remonttia koskevaa palautetta rakentamisen aikana.

Hän ymmärtää, että tilanne on harmillinen urheiluharrastajien kannalta.

– Varmasti käyttäjiä olisi kentälle tulossa, ja on valitettavaa, ettei remonttia ole vielä saatu valmiiksi, Hatakko toteaa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut