Laajennettu Zorbas Quartet katkaisee konsertoinnin kuivan kauden Vernissassa esitettävällä konsertilla – "Ihanaa että saa soittaa yleisölle"

Leena Koivisto

Leena Koivisto

– On ihanaa, että tapahtuu jotakin ja että saa soittaa yleisölle, Maaria Vannemaa sanoo, kun Vernissassa esitettävä kreikkalaisen musiikin konsertti on enää viikon päässä.

Puolitoista vuotta sitten helmikuun lopulla Vannemaa oli Vantaan Suzukisoittajien Apollonia-ryhmän kanssa esiintymässä Kanneltalossa Helsingissä 60-lukulaiseen henkeen rakennetussa illassa Lasse Liemola vierailevana solistinaan. Saman illan aikana tuli tietoon ensimmäinen suomalaisen saama koronatartunta.

– Sen jälkeen meillä on ollut yksi konsertti viime syksynä. Se osui väliin jossa rajoituksia oli vähän höllennetty, Vannemaa kertoo.

Vernissan konsertissa yhtyeenä on kuuden soittajan kokoonpanoksi laajennettu Zorbas Quartet, jossa Vannemaa soittaa itse tuttuun tapaan viulua ja laulaa, hänen puolisonsa Kari Vannemaa soittaa buzukia. Lisäksi mukana ovat Anni-Mari Kiviniemi viulussa, Jaakko Siltanen sellossa, Petri Lampinen kitarassa ja Juha Levo bassossa.

– Soitamme hiukan modernimpaa kreikkalaista musiikkia. Vanhojakin kappaleita on mukana, mutta turistimusiikkia, kuten vaikkapa Milise Mu- tai Pireuksen pojat -tyyppisiä kappaleita, ei ole luvassa, Vannemaa linjaa.

Yhtye myös säestää konsertissa mukana olevia kahta Laura Zarayn tanssijaryhmää. Illan aikana tansseja nähdään kaikkiaan viisi.

– Konsertti-illan huipennuksena on Laura Zarayn oma upea soolotanssi, Vannemaa paljastaa.

Zorbas Quartet ja Zaray Dancers Kulttuuritehdas Vernissassa (Tikkurilantie 36) torstaina 9.9. klo 18. Lippuja (25/ 20 euroa) voi varata sähköpostilla osoitteesta info@duozorbas.com ja niitä voi kysyä myös ovelta. Konserttiin on rajoitettu osallistujamäärä.

Lue myös:

”Soittamisen pitää tuntua ilolta” – Vantaalaisviulisti ja soitonopettaja Maaria Vannemaa aikoo jatkaa työtään niin kauan kuin jousi pysyy kädessä

Kommentoi

Mainos: Helsingin Uutiset

Pääkaupungin keskusta on edelleen the place to be – katso tästä ytimen tarjonta

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut