Perussuomalaisista erotettu vantaalainen räppäri-juontaja harkitsee liittymistä Ano Turtiaisen liikkeeseen – "Mietin, miten edetään"

Milad Dehghan arvostelee erottamisprosessia. Puoluesihteeri ei kommentoi erottamisen syitä julkisuuteen.

Vantaalaisvaltuutettu Milad Dehghan, 29, on erotettu Perussuomalaiset-puolueesta. Dehghan on ensimmäinen kauden valtuutettu. Hän sai kesäkuun kuntavaaleissa 376 ääntä.

Myös räppärinä tunnettu Dehghan juontaa LEVELI-podcastia, jossa on arvosteltu paitsi puolueen johtoa, myös esimerkiksi perussuomalaisten Vantaan paikallisjärjestön puheenjohtajaa.

Vantaan valtuustoryhmän puheenjohtaja Niilo Kärki (ps.) sanoo, että erottaminen tietää myös Dehghanin erottamista ryhmästä.

– Perussuomalaisten säännöt sanovat, että valtuutettu on erotettava valtuustoryhmästä, jos hänet on erotettu puolueesta. Asiassa ei ole mitään harkintamahdollisuutta, koska asia on mainittu säännöissä selkeästi, Kärki toteaa.

– Kun saamme puoluetoimistosta virallisen ilmoituksen erottamisesta, niin asia joudutaan kokouksessa toteamaan ennen kuin valtuustoryhmästä erottaminen on virallista, hän kertoo asian etenemisestä.

Perussuomalaisilla on jatkossa Vantaalla 11 valtuustopaikkaa. Dehghan kertoo Vantaan Sanomille jatkavansa valtuustotyötään.

– Aion jatkaa valtuutettuna ja kaupunkikulttuurilautakunnassa, johon minut valittiin Vantaan Perussuomalaisten kokouksessa äskettäin demokraattisesti.

Dehghan sanoo erottamisensa tulleen yllätyksenä.

– Erottamisilmoitus oli hämmentävä ja sekava. Viestissä oli isoja kirjoitusvirheitä, muun muassa vastauspäivämäärä oli väärin sekä valheita, kuten se, että en olisi vastannut vastauspyyntöön. Ilmoituksessa ei myöskään kerrottu tarkkoja perusteita erottamiselle, jotta olisin voinut vastata niihin.

Dehghan sanoo antavansa pölyn laskeutua pari viikkoa.

– Sinä aikana mietin, miten edetään. Mahdollinen siirto Vantaan ensimmäiseksi Valta kuuluu kansalle -liikkeen valtuutetuksi on harkinnassa.

Valta kuuluu kansalle on tällä hetkellä yhdistys. Yhdistys on kuitenkin jo kerännyt puolueeksi rekisteröimiseen tarvittavan määrän kannattajailmoituksia (5 000 kappaletta). Valta kuuluu kansalle -eduskuntaryhmässä on yksi kansanedustaja: Perussuomalaisista erotettu Ano Turtiainen.

Kärki ei lähde arvioimaan, olisiko Dehghanin erottamisen voinut ennustaa.

– En olet seurannut ohjelmia tai puheita, joihin erottaminen perustuu. En osaa sanoa, oliko tämä odotettu ratkaisu puolueelta. Tiesin tämän olevan mahdollista.

Perussuomalaisten puoluesihteeri Arto Luukkanen totesi aiemmin Ylelle, ettei hän kommentoi erottamisen syitä. Puoluehallitus erotti myös LEVELI-podcastissa vaikuttavan helsinkiläisen varavaltuutetun Nico Giansantin.

– Jokainen voi katsoa heidän lähetyksiään ja miettiä, mikä se syy on, Luukkanen sanoi Ylelle viitaten LEVELI-podcastin sisältöön.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: HotLips

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut