Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomi kärkikastia ladattavien hybridien ensirekisteröinneissä – ladattavia autoja noin 30 prosenttia rekisteröinneistä

Tänä vuonna uusia henkilöautoja on ensirekisteröity maassamme 72 124. Se on 11 prosenttia enemmän kuin vastaavaan aikaan viime vuonna.

Elokuussa rekisteröitiin yhteensä 7 904 uutta henkilöautoa, joka jää 6,9 prosenttia viime vuoden elokuun lukemasta. Elokuun ensirekisteröinnit jäävät noin 20 prosenttia pitkän aikavälin elokuun keskiarvosta.

Noin 28 prosenttia elokuussa ensirekisteröidyistä henkilöautoista oli Autoalan tiedotuskeskuksen mukaan ladattavia. Ladattavien hybridien osuus oli 18 ja täyssähköautojen 10 prosenttia. Osuudet ovat lähes samat kuin heinäkuussa

Ladattavien autojen osuus on tänä vuonna kasvamassa noin 30 prosenttiin rekisteröinneistä. Viime vuonna osuus oli noin 18 prosenttia.

Autokannassa oli heinäkuun lopussa noin 81 100 ladattavaa henkilöautoa, joista noin 15 700 on täyssähköautoja ja 65 400 ladattavia hybridejä.

– Sähköistyminen etenee Suomessa, Ruotsissa ja Tanskassa erityisesti ladattavien hybridien rekisteröinteinä. Täyssähköautojen ensirekisteröintiosuudessa Suomi on hieman Länsi-Euroopan keskikastin alapuolella, ladattavissa hybrideissä sen sijaan Suomi on EU-maista heti toisena Ruotsin jälkeen, kertoo tiedotteessa toimitusjohtaja Tero Kallio Autotuojat ja -teollisuus ry:stä.

Autokannan sähköistyminen on viime vuosina lähtenyt ripeään kasvuun koko Euroopassa.

– Sähköistyminen on edennyt nopeimmin niissä maissa, joissa on käytössä hankintakannusteita ja joissa latausverkostoon on tehty viime vuosina eniten investointeja. Myös Suomessa tänä vuonna päättyvälle sähköautojen hankintatuelle olisi tärkeää saada jatkoa ja tukea tulisi korottaa nykyisestä 2 000 euron tasosta, kertoo toimitusjohtaja Pekka Rissa Autoalan Keskusliitosta.

Käytettyjä henkilöautoja myytiin elokuussa 62 319, joka on 0,2 prosenttia viime vuoden elokuuta enemmän. Käytettyjen autojen kauppa on viime vuoden tasoon nähden noin 0,7 prosentin kasvussa.

Kuorma- ja linja-autojen ensirekisteröinnit jatkuivat elokuussa vilkkaana. Esimerkiksi linja-autoja ensirekisteröitiin lähes puolet enemmän kuin viime vuonna.

Sen sijaan pakettiautojen ensirekisteröintejä oli elokuussa hieman vähemmän kuin vuosi sitten. Kuitenkin koko vuoden tilanteen mukaan niitä on ensirekisteröity 12,1 prosenttia enemmän kuin vastaavaan aikaan viime vuonna.