Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkaupunkiseudun halvimmat pizzat maksavat vain 3,99 euroa ja niitä myydään Vantaan naapurissa – miten se kannattaa yrittäjälle?

Pääkaupunkiseudun halvimmat pizzat myydään tällä hetkellä Kontulassa Helsingissä.

Vantaan Sanomien sisarlehden Helsingin Uutisten selvitys kertoo, että Kontulan ostoskeskuksessa on kaksikin ravintolaa, jotka myyvät isoja pizzoja vain 3,99 euron hintaan.

Lehti kävi paikan päällä Kontulassa, josta on vain pari kivenheittoa Vantaan puolelle Rajakylään.

Halpa pizzan hinta kummastuttaa, mutta ostarilla toimivan Iskan Foodin yrittäjä Karwan Faraj laskee, että raaka-aineiden ja verojen jälkeen yritykselle jää pizzasta yksi euro. Neljän euron pizzan tekeminen siis maksaa ravintolalle kolme euroa.

– Emme tarvitse paljon rahaa. Haluamme tarjota Kontulassa halpaa ja hyvää ruokaa. Koronan vuoksi ihmisillä on rahat vähissä, Faraj sanoo Helsingin Uutisille.

Faraj kertoo, että ravintolassa paistetaan päivässä noin 150 neljän euron pizzaa.

Jos haluaa paljon asiakkaita, täytyy myydä halvalla.

–  Myymme myös kalliimpia annoksia. Esimerkiksi kebab ranskalaisilla maksaa seitsemän euroa. Kello 22 jälkeen pizza maksaa 8 euroa.

Riittävätkö rahat hyvin palkan ja vuokran maksuun?

– Kyllä riittävät, Faraj vakuuttaa.

Iskan Food on mainostanut neljän euron pizzoja ainakin tammikuun alusta saakka. Ravintola perustettiin loppuvuodesta 2019.

– Tarjous jatkuu toistaiseksi. Tällä hetkellä ei ole suunnitelmissa nostaa hintaa. Mutta jos tulevaisuudessa raaka-aineiden hinnat tai vuokra nousee, silloin täytyy nostaa hintaa.

Faraj kuvailee Kontulan kilpailutilannetta hyvin tiukaksi.

– Täällä on noin 20 ravintolaa. Jos haluaa paljon asiakkaita, täytyy myydä halvalla.

Myös Iskan Foodin viereinen ravintola myy pizzoja neljällä eurolla.

Irakista kotoisin oleva Faraj sanoo, että hänen lisäkseen Iskan Foodissa on yksi työntekijä sekä työharjoittelija.