Vantaa ennen ja nyt: Näitä syynättiin Vantaalla ennen tarkasti – nyt katukuvasta tuttujen töröttäjien annin korvaavat sähköiset palvelut

Syksyllä 1982 yksi Vantaalla tapahtuu -ilmoitustaulu on sijainnut keskeisellä paikalla Asematien alkupäässä, Tikkurilan aseman vieressä. Se on poistettu jo vuosia sitten asema-alueen muutoksissa. Vantaan kaupunginmuseo

Anu Mönkkönen

Kaupunkilaiset saivat viime keväänä tuunata Vantaan kaupungin Vantaalla tapahtuu -ilmoitustauluja. Samalla mainostettiin kaupungin sähköistä ilmoitustaulua tapahtumat.vantaa.fi. Kaupunkikuvassa aiemmin tärkeä tiedotuskanava alkaa olla menneisyyttä sähköisen viestinnän rinnalla.

Vantaan kaupunginmuseon kuva-arkistossa kuulimme ilmoitustaulujen tuunaussuunnitelmasta jo aiemmin ja kävimme kuvaamassa joitakin niistä vielä alkuperäisessä asussaan kesällä 2020.

Tauluja oli paikoillaan 51 ympäri Vantaata. Osassa oli näkyvissä vuosien kerrostumat jo menneistä tapahtumista, osassa ilmoituksia oli vähän.

Yksityisten toimijoiden viestintäkäytössä ne näyttivät olevan edelleen. Ajankuvana kuluva koronavuosi tietysti näkyi tulevien tapahtumien puuttuessa.

Syksyllä 1982 Tikkurilan keskustassa sijainnut täysi ilmoitustaulu on ehkä ollut jonkun muun tahon kuin kaupungin pystyttämä tai vanhempaa mallia. Vantaan kaupunginmuseo

Samaan aikaan tutkimme mitä valokuvia ilmoitustauluista oli aiemmin tallentunut kuva-arkiston kokoelmiin. Vantaan kaupungin viestinnän sekä kaupunkisuunnittelun kokoelmista löytyi joitakin.

Kaupunkisuunnittelussa ilmoitustauluja oli valokuvattu vuoden 1982 asemakaavatyön ohessa osana Tikkurilan keskustan kaupunkikuvaa.

Syksy 1982 näyttää lopulta aika tutulta ilmoitustaulujen tapahtumien kautta. Samat tapahtumapaikat ja joukkueet ovat edelleen olemassa, suosikkiartistit ja sarjatasot vain ovat vaihtuneet.

TIPS pelasi II-divaria Tikkurilan urheilupuistossa, Pavilla humpattiin Alpo Pellisen yhtyeen tahtiin ja Puistokulmassa soitti Solistiyhtye Suomi.

Vantaan päivän julisteessa luki Rakennamme Vantaata viihtyisäksi. Silloin 25. syyskuuta järjestetyssä tapahtumassa kaupunkilaiset pääsivät muun muassa Kolmekutosen naamiaistanssiaisiin ja matkustamaan koko päivän ilmaiseksi kaupungin sisäisillä bussilinjoilla.

Vantaan Sanomien ja Vantaan kaupunginmuseon juttusarjassa nostetaan esille paikallista historiaa tutustumalla museon kokoelmiin ja kulttuuriympäristökohteisiin. Kirjoittajat ovat museon henkilökuntaa.

Lisää historiaan liittyviä juttuja löydät täältä .

Kommentoi

Mainos: Vantaan kaupunki Business Vantaa

Yrittäjä, älä huoli huomisesta! Vantaalla valmistaudutaan jo tulevaisuuteen

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut