Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kaupunkilaiset saivat viime keväänä tuunata Vantaan kaupungin Vantaalla tapahtuu -ilmoitustauluja. Samalla mainostettiin kaupungin sähköistä ilmoitustaulua tapahtumat.vantaa.fi. Kaupunkikuvassa aiemmin tärkeä tiedotuskanava alkaa olla menneisyyttä sähköisen viestinnän rinnalla.

Vantaan kaupunginmuseon kuva-arkistossa kuulimme ilmoitustaulujen tuunaussuunnitelmasta jo aiemmin ja kävimme kuvaamassa joitakin niistä vielä alkuperäisessä asussaan kesällä 2020.

Tauluja oli paikoillaan 51 ympäri Vantaata. Osassa oli näkyvissä vuosien kerrostumat jo menneistä tapahtumista, osassa ilmoituksia oli vähän.

Yksityisten toimijoiden viestintäkäytössä ne näyttivät olevan edelleen. Ajankuvana kuluva koronavuosi tietysti näkyi tulevien tapahtumien puuttuessa.

Samaan aikaan tutkimme mitä valokuvia ilmoitustauluista oli aiemmin tallentunut kuva-arkiston kokoelmiin. Vantaan kaupungin viestinnän sekä kaupunkisuunnittelun kokoelmista löytyi joitakin.

Kaupunkisuunnittelussa ilmoitustauluja oli valokuvattu vuoden 1982 asemakaavatyön ohessa osana Tikkurilan keskustan kaupunkikuvaa.

Syksy 1982 näyttää lopulta aika tutulta ilmoitustaulujen tapahtumien kautta. Samat tapahtumapaikat ja joukkueet ovat edelleen olemassa, suosikkiartistit ja sarjatasot vain ovat vaihtuneet.

TIPS pelasi II-divaria Tikkurilan urheilupuistossa, Pavilla humpattiin Alpo Pellisen yhtyeen tahtiin ja Puistokulmassa soitti Solistiyhtye Suomi.

Vantaan päivän julisteessa luki Rakennamme Vantaata viihtyisäksi. Silloin 25. syyskuuta järjestetyssä tapahtumassa kaupunkilaiset pääsivät muun muassa Kolmekutosen naamiaistanssiaisiin ja matkustamaan koko päivän ilmaiseksi kaupungin sisäisillä bussilinjoilla.

Vantaan Sanomien ja Vantaan kaupunginmuseon juttusarjassa nostetaan esille paikallista historiaa tutustumalla museon kokoelmiin ja kulttuuriympäristökohteisiin. Kirjoittajat ovat museon henkilökuntaa.

Lisää historiaan liittyviä juttuja löydät täältä .