PK-35 Vantaalla on takanaan neljän voittopelin putki – Hyökkääjä Wilma Forsblom: "Pelaamisesta on tullut selkeämpää"

Urheilu: PK-35 Vantaa pelaa kahden välivuoden jälkeen naisten liigan ylemmässä loppusarjassa. Mitalit ovat jo käytännössä karanneet ulottuvilta.

PK-35 Vantaan Wilma Forsblom on taitava pallonkäsittelijä. Kuva viimelauantaisesta runkosarjan päätöskierroksen kotiottelusta, missä vastassa oli Helsingin PK-35. Forsblom teki pelin ainoan maalin. Se oli hänelle seitsemäs tällä liigakaudella. Kalevi Hämäläinen

Matti Hannula

PK-35 Vantaan hyökkääjä Wilma Forsblom täyttää tulevana maanantaina 18 vuotta. Ennen vanhaan se oli rajapyykki ajokortin saamiselle. Mutta Forsblom on autoillut ahkerasti jo lähes vuoden, kiitos pari vuotta sitten voimaan tulleen lain.

Se mahdollistaa ajokortin erikoisluvalla jo 17-vuotiaana. Ajo-oikeus helpottaakin Forsblomin päiväohjelmaa huomattavasti.

– Aamulla kotoa Kirkkonummelta joko ensin aamuharjoituksiin Myyrmäkeen tai suoraan kouluun Mäkelänrinteen urheilulukioon, joka toinen päivä koulun jälkeen harjoituksiin Myyrmäkeen ja sieltä harjoitusten jälkeen kotiin Kirkkonummelle, Forsblom kertoo rutiineistaan.

Kun siihen vielä lisätään pelit, joista valtaosa on pääkaupunkiseudulla, kertyy ajokilometrejä melkoisesti.

Forsblom liittyi PK-35 Vantaan naisten joukkueeseen jo 15-vuotiaana ja pelasi sen ikäisenä muutaman naisten Ykkösen pelin.

Viime kaudella Forsblom pelasi yhtä vaille kaikissa liigapeleissä, tällä kaudella toistaiseksi kaikissa. Kaksoisedustusluvan myötä hän on vielä liigakausinaankin pelannut EBK:ssa sekä naisten että T18-sarjan otteluita.

Ensimmäisellä liigakaudellaan Forsblom oli seitsemällä osumallaan PK-35 Vantaan paras maalintekijä.

Liigamaaleja on tältä kaudelta koossa kaikkiaan seitsemän. Liigauran ensimmäinen hattutemppu syntyi elokuussa Jyväskylän Pallokerhoa vastaan.

Oona Sevenius oli nyt kymmenellä osumallaan joukkueen ykkösmaalari runkosarjassa.

Forsblom on myös liigan parhaita syöttäjiä. Virallisesti hänellä on tältä kaudelta tilillään neljä maalisyöttöä, käytännössä osumien pohjustuksia vielä enemmän.

Vuosi sitten PK-35 Vantaa sijoittui Kansallisessa liigassa seitsemänneksi. Koronan typistämällä kaudella ei jatkosarjoja pelattu.

Taika säilyi: PK-35 Vantaa ei ole koskaan pelannut alemmassa loppusarjassa. Eikä pelaa nytkään. Runkosarjan jälkeen sijoitus on viides.

Punamustien kausi ei ole ollut ruusuilla tanssimista, eikä asiaa ainakaan auttanut, että joukkue pelasi Myyrmäen tekonurmen uusimisen vuoksi kaksi kuukautta pelkkiä vieraspelejä. Mutta nyt on takana neljän voittopelin putki.

– Loppukesästä olemme hitsautuneet paremmin yhteen ja pelaamisesta on tullut selkeämpää, Forsblom sanoo.

– Loppusarjassa aiomme näyttää, että me todellakin kuulumme kuuden parhaan joukkoon.

Tikkurilan Palloseura ja PK-35 Vantaa kohtaavat nyt ensimmäistä kertaa liigan yläloppusarjassa.

– Joka peliin valmistaudutaan samalla tavalla, ei mitenkään erityinen peli, Forsblom kuittaa.

PK-35 Vantaa aloittaa loppusarjan vieraspelillä Åland Unitedia vastaan. Samat joukkueet kohtaavat 16. lokakuuta Olympiastadionilla Suomen cupin finaalissa.

– Varmasti auttaa, kun pääsemme sitä ennen pelaamaan viisi kovaa liigapeliä, tuumii Forsblom.

Lauantaina 4.9. klo 14 Tikkurilan urheilupuistossa TiPS–HJK ja perjantaina 10.9. klo 19 Myyrmäen jalkapallostadionilla PK-35 Vantaa – HJK. Kansallisen liigan ylemmän jatkosarjan otteluita.

Lue myös:

Kansallisen liigan nuorin pelaaja ei kuluta vaihtopenkkiä

Kuka?

Wilma Forsblom

Kansallisessa liigassa pelaavan PK-35 Vantaan hyökkääjä.

Syntynyt 6.9.2003 Kirkkonummella, missä edelleen asuu.

Pelaa PK-35 Vantaan naisten joukkueessa kolmatta kauttaan.

Junioriseurat: Kirkkonummen Urheilijat, AC Kirkkonummi, Esbo Bollklubb.

Pelannut liigassa 2020–2021 yhteensä 35 ottelua, joissa tehnyt 14 maalia.

Oli vuonna 2018 Laura Kalmari -turnauksen (C15-tyttöjen SM-lopputurnaus) paras maalintekijä ja valittiin turnauksen parhaaksi pelaajaksi.

20 U17-maaottelua.

Opiskelee Mäkelänrinteen urheilulukiossa kolmatta vuottaan.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut