Miljoona suomalaista kärsii ongelmista, joihin haetaan nyt apua kuntapäättäjiltä – Ideaikkuna on auki syyskuun ajan

Kuntapäättäjillä on nyt oiva tilaisuus tarjota kuntalaisten iloksi ideoita, joihin tarttumalla ihmiset voivat pitää entistä paremmin huolta hyvinvoinnistaan. Päivi Tuovinen

Jouni Lampinen

Nyt kuntapäättäjillä on mahdollisuus vaikuttaviin avauksiin, kun Tuki- ja liikuntaelinliitto (Tule) kerää ideoita suomalaisten arkiliikunnan edistämiseksi esimerkiksi Twitterissä ja LinkedInissä syyskuun ajan.

Tule tiedotti ideointikampanjastaan syyskuun alussa.

– Arkiliikunnan mahdollisuuksiin satsaaminen on kestävää kuntataloutta, Tulen toiminnanjohtaja Marja Kinnunen painottaa.

Kun kävelyreitit ovat kunnolla hiekoitettuja ja aurattuja talvisin sekä valaistuja pimeän aikaan, se lisää kuntalaisten mahdollisuuksia, Kinnunen lisää.

– Hyvin hoidetut ja turvalliset puistot, pyörä- ja kävelytiet sekä esteettömyys ovat satsauksia tuki- ja liikuntaelinterveyteen, Kinnunen vahvistaa Tulen tiedotteessa.

Kuntapäättäjillä on vapaat kädet ideoida niin perinteisiä kuin uusiakin keinoja arkiliikunnan lisäämiseksi.

Jo kevyt liikunta ja arkinen liikuskelu auttavat tutkitusti ehkäisemään tuki- ja liikuntaelinongelmia sekä parantamaan hyvinvointia ja toimintakykyä, Kinnunen muistuttaa.

Pitkäaikaisesta tuki- tai liikuntaelinongelmasta kärsii jopa miljoona suomalaista. Niistä aiheutuu eniten poissaoloja työstä ja ne ovat toiseksi suurin syy työkyvyttömyyseläkkeisiin, Tulen tiedotteessa kerrotaan.

– Arkiliikunnan mahdollisuuksiin panostaminen on myös kestävää kuntataloutta, Kinnunen selventää.

Tuki- ja liikuntaelinliitto on yhteistyöelin, jonka jäsenyhteisöinä on 17 valtakunnallista tuki- ja liikuntaelinterveyden organisaatiota.

Jäsenet ovat kansalais-, potilas-, asiantuntija- ja ammattilaisjärjestöjä, joissa on noin 58 000 henkilöjäsentä tai toimijaa.

Kommentoi

Mainos: Helsingin Uutiset

Pääkaupungin keskusta on edelleen the place to be – katso tästä ytimen tarjonta

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut