Ankkabarockissa esiintyjävaihdos – Korsossa kuullaan urkuri Pauliina Hyryä ja barokista sujuvasti pohjalaispolskiin siirtyileviä kansanmuusikoita

Bach, barokki ja kansanmusiikki kaikuu Korson kirkossa (Merikotkantie 4) viikonloppuna 10.–11. syyskuuta.

Ankkabarockin perjantaisen konsertin esiintyjä on vaihtunut. Urkuri Matti Vaakanaisen konsertti on peruttu sairaustapauksen vuoksi ja hänen sijastaan illassa konsertoi urkuri Pauliina Hyry.

Hyry on espoolainen kanttori, joka julkaisi viime joulukuussa Orgelfreude (urkuiloa) -levyn korvaamaan pandemian vuoksi peruuntuneita konsertteja. Hän soittaa Korsossa levyn sisältämiä sävellyksiä J.S. Bachilta ja Mendelssohnilta.

– Voimaa ja vyöryä, mutta myös hiljaisen herkkää, Hyry kertoo.

Konsertti alkaa kello 19.

Lauantaina kello 18 alkavassa konsertissa limittyvät eteläpohjalaiset polskat ja italialaisen 1600-luvun säveltäjän Pandolfi Meallin sonaatit Kreeta-Maria Kentalan ja Tea Polson esittäminä. Kentalan instrumentti on viulu ja Polson cembalo. Kummatkin ovat suomalaisia kansanmuusikoita ja barokkimuusikoita sekä improvisoijia.

Vuonna 2016 syntyneen Ankkabarockin nimi juontaa tunnetusta korsolaisesta Ankkarock-festivaalista, jota järjestettiin vuodesta 1987 aina vuoteen 2010.

Konsertteihin vapaa pääsy. Kirkon edustalla on myynnissä 20/10 euron hintaisia käsiohjelmia puoli tuntia ennen konserttien alkua.

Konserttitietoihin tehty muutos 9.11. kello 13.55.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut