Mieskaksikon kansantanssia, syöpää, aggressiota, iloa, toivoa ja sisäistä lasta – VanDance-festivaali levittää Myyrmäkeen ihmiselämän koko kirjon

Red Desert-teos vie naiseuden aggression ja sen erilaisten kehollistumien äärelle. Mikko Makkonen

VanDance-tanssifestivaalilla Myyrmäessä lauantaina 11. syyskuuta pääsee vaivattomasti tasokkaiden tanssiteosten äärelle. Parhaimmillaan voi seurata maksutta kahdeksaa eri teosta, joista osa nähdään katukuvassa.

Vantaan kaupungin rahoittaman tapahtuman anti on Mamia Companyn koreografi Nina Mamian ja ohjaaja, näyttelijä Kasperi Nordmanin suunnittelema.

– Lähtökohtana on ollut tuoda tanssiteoksia kaupunkitilaan niin, että ihmiset voivat vaikka kävellessään kauppaan huomata, että hei, tuollahan olisi jotain menossa, Mamia kertoo.

Mamian mukaan ohjelmistoa on rakennettu siten, että erilaiset tanssityylit tarjoaisivat yleisölle valinnanvaraa ja sisällössä olisi mukana mahdollisimman laajasti ihmiselämän kirjo sekä erilaiset elämän tunteet positiivisesta negatiiviseen.

Tapahtuma käynnistyy toivon tunnelmissa kello 12 Punamultatorilla. Nuoret tanssin harrastajat esittävät Mamian koreografian Toivo, joka kertoo korona-ajan tuntemuksista nuorten näkökulmasta.

Helposti lähestyttävä, mutta samalla kantaaottava ja ajatuksia herättävä on samassa paikassa kello 15 esitettävä Polskatroikka; Liekeissä, jossa Arttu Peltoniemi ja Jari Haavisto tanssivat duona kansantanssia Johanna Juholan sekä Veera Kuisman säestäessä harmonikalla ja viululla.

Ilman tunteita ja ajatuksia eri varmastikaan jätä myöskään vasta ensi-iltansa saanut, Mia Jaatisen & työryhmän kolmelle naistanssijalle tekemä Red Desert, jossa aggressio on toimintaa eteenpäin vievä ja muutosta liikkeellepaneva voima. Teos esitetään kello 16 Virtatalon ylä-aulassa.

Ismo Dance Companyn Syöpäsi minussa -teos puolestaan tarkastelee syöpää näkökulmasta, joka kuuluu syöpään sairastuneen puolisolle. Teos on raskaasta aiheestaan huolimatta lohdullinen ja sen tanssii Tanja Illukka kello 17.30 Virtatalon Solare-ravintolassa.

Tanssiteoksia nähdään Punamultatorilla, skedehallissa, Myyrmäen kirjastossa ja Virtatalossa. Koko ohjelmisto löytyy Mamia Companyn Facebook -sivulta ja paikkavarauksia voi tehdä netissä osoitteessa bit.ly/VanDance2021.

Lue myös:

Tanssin päivän gaala muuttuu yhden päivän festariksi – Sen "arkkitehdit" tanssivat itsekin

"Töissä ei pussailla" – Vantaalainen teatteripariskunta muuttuu työssä tiukasti työkavereiksi

Kommentoi

Mainos: Vantaan kaupunki Business Vantaa

Yrittäjä, älä huoli huomisesta! Vantaalla valmistaudutaan jo tulevaisuuteen

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut