Sähköskuutteihin nopeus- ja käyttörajoituksia myös Vantaalla – "Nyt on käyttäjien vuoro osoittaa vastuullisuutta"

Nopeusrajoitukset ovat voimassa toistaiseksi Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla. Yöllinen käyttörajoitus koskee viikonloppuöitä.

Sähköpotkulautojen enimmäisnopeus on päiväsaikaan jatkossa 20 km/t. Annika Pitkänen

Mikko Välimaa

Sähköpotkulautoihin tulee nopeus- ja käyttörajoituksia myös Vantaalla.

Kolme tunnettua sähköpotkulautayhtiötä on lupautunut ottamaan yhteiset rajoitukset käyttöön koko pääkaupunkiseudulla. Voi-, Tier- ja Lime-yhtiöiden potkulautojen enimmäisnopeus on jatkossa 20 km/t päiväsaikaan.

Öisin nopeusrajoitus on 15 km/t ja se on voimassa kello 00–05. Nämä rajoitukset koskevat Vantaata, Helsinkiä ja Espoosta ja ovat voimassa toistaiseksi.

Lisäksi yhtiöiden sähköpotkulaudat ovat kokonaan poissa käytöstä kaikissa kaupungeissa viikonloppuöisin (pe–la ja la–su) kello 00–05 välillä. Yökielto on voimassa vuoden loppuun.

Vantaalla on tarjolla myös Bird-skuutteja. Niitä vuokraava yrittäjä Robin Landsmann sanoo, että hän on valmis samoihin rajoituksiin kuin kilpailijat.

Asiasta ei keskiviikkona ollut vielä päätöstä Birdin lautojen osalta.

– Turvallisuus on kuitenkin tärkeintä, Landsmann toteaa.

Uusia rajoituksia on tehty yhdessä kaupunkien julkishallinnon kanssa. Suvi Kajamaa Espoon kaupungilta sanoo, että sääntöjen on viisasta olla yhtenäiset koko pk-seudulla, vaikka sähköpotkulautailijoiden turmat ovat olleet erityisesti Helsingin keskustan ilmiö.

– Nyt on sähköpotkulautojen käyttäjien vuoro osoittaa vastuullisuutta sekä tilannetajua. Laudoilla ajaessa sekä niitä pysäköidessä tulee huomioida muut kanssakulkijat. Vauhti on sovitettava kulloiseenkin tilanteeseen, laudoilla tulee ajaa aina selvin päin, eikä ketään saa kyyditä, Kajamaa sanoo tiedotteessa.

Espoossa kaupunki pyrkii kehittämään myös sähköpotkulautojen pysäköintiä. Kesällä moni on ihmetellyt sinne tänne lojumaan jätettyjä lautoja. Uusia pysäköinnin ohjauskeinoja testataan Espoossa syksyllä Otaniemen suunnalla.

Lue myös: Toistakymmentä vandaalia rikkoi yrittäjän sähköpotkulautoja Vantaalla – "Vasikkarakkautta", sanoo yrittäjä ja suunnittelee toiminnan laajentamista

Kommentoi

Mainos: Vantaan kaupunki Business Vantaa

Yrittäjä, älä huoli huomisesta! Vantaalla valmistaudutaan jo tulevaisuuteen

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut