Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä suosittaa muutoksia kaksi rokotetta saaneiden henkilöiden testaukseen

Helsingin kaupunki tiedotti tiistaina (7.9.) suosituksista muuttaa koronatestausta koskevia käytäntöjä. Suositukset esitti pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä, joka olisi valmis vähentämään testausten määrää.

Ryhmä esittää, että koronatestaus ei pääsääntöisesti koskisi oireettomia tai lievästi oireisia henkilöitä, joiden toisesta rokotuksesta on kulunut vähintään viikko.

Koronakoordinaatioryhmä esittää myös, että pääsääntöisesti ei testattaisi henkilöitä, jotka ovat sairastaneet varmennetun koronainfektion edeltävän kuuden kuukauden aikana ja saaneet yhden rokotteen.

Ryhmän esittämä muutos ei koske henkilöitä, joiden tiedetään altistuneen koronavirukselle eikä sosiaali- ja terveydenhuollon asiakastyössä olevia työntekijöitä tai ikääntyneiden hoiva- ja hoitoyksiköitä.

– Testauksen kohdentamisesta on tarpeen saada koko Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiriä koskeva tarkempi linjaus ennen sen toimeenpanoa, koordinaatioryhmä arvioi.

Samasta Helsingin kaupungin tiedotteesta selviää, että pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä päivitti harrastustoiminnan ohjeista.

Päivitys pohjautui opetus- ja kulttuuriministeriön sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen eli THL:n uuteen harrastustoiminnan ohjeistukseen. Esimerkiksi kahden metrin turvavälivaatimus on poistunut.

Lähtökohtana on, että eri ikäisten harrastaminen ja kilpailutoiminta on mahdollista sisä- ja ulkotiloissa.

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä totesi myös, että harrastusryhmän kokoonpanon ei tarvitse olla vakiintunut ja ennakkoilmoittautumiseen perustuva.

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän vahva suositus on, että ohjaajat ja yli 12-vuotiaat käyttävät edelleen sisätiloissa kasvomaskia, mikäli terveydelliset syyt eivät ehdottomasti estä sen käyttöä.

Maskia ei tarvitse käyttää liikuntasuoritusten aikana, Helsingin kaupungin tiedotteessa sanotaan.

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä valmistelee paikallista päätöksentekoa.

Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupungit, THL, HUS ja Etelä-Suomen aluehallintovirasto perustivat pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän viime vuoden syyskuussa.

Helsingin kaupungilla on vastuu ryhmän toiminnan organisoinnista.

Helsingin, Espoon ja Vantaan lisäksi myös Kauniainen seuraa koordinaatioryhmän linjaamia rajoituksia ja suosituksia.