Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Takakontista löytyi Suomeen yrittänyt irakilainen mies – T24: Tallinnan poliisin ratsia johti salakuljettajan vankeustuomioon

Virossa oikeus on antanut tuomion ihmissalakuljetuksesta irakilaismiehelle, joka yritti salakuljettaa toisen Irakin kansalaisen Viron läpi Suomeen. Miehellä on voimassa oleva oleskelulupa Suomeen.

Asiasta uutisoi Tallinna24.

Viron poliisi- ja rajavartiolaitos on lisännyt elokuun puolivälistä alkaen partiointia satamissa sekä Viron ja Latvian rajalla.

Partioinnin syynä on Liettuan ja Valko-Venäjän rajajupakka, jonka seurauksena Liettuaan on kesän aikana tullut tuhansia siirtolaisia. Osa siirtolaisista on yrittänyt jatkaa matkaansa Latvian ja Viron kautta Skandinavian maihin.

Elokuun aikana Tallinnasta Helsinkiin matkustaneet autoilijat ovatkin saaneet tottua rullaamaan takaikkunansa auki ja avaamaan takakonttinsa poliiseille Tallinnan satamassa.

Myös Helsingin Länsisatamassa on ollut viime viikkoina useita poliisioperaatioita, joissa on etsitty laittomia maahanmuuttajia.

Viron poliisi- ja rajavartiolaitos teki 31. elokuuta Tallinnan satamassa Suomeen matkalla olevien automatkustajien tarkastuksia ja otti kiinni suomalaisilla rekisterikilvillä varustetun henkilöauton, jota ajoi oleskeluluvan Suomeen omaava irakilaismies. Ajoneuvoa tarkastettaessa poliisi löysi sen tavaratilasta piiloutuneen miehen.

Alustavien tietojen mukaan kyseessä oli toinen Irakin kansalainen, joka oli saapunut Schengen-alueelle laittomasti, eikä hänellä ollut laillista perustetta jäädä Viroon. Poliisi pidätti molemmat miehet.

Viron poliisi- ja rajavartiolaitoksen pohjoisen prefektuurin raja- ja siirtolaisvalvontaosaston päällikön Ülav Kalfin mukaan valmiutta rajoilla on korotettu, sillä on tiedossa, että laittomat maahanmuuttajat saattavat haluta käyttää Viroa kauttakulkumaana muualle Skandinaviaan.

– Poliisi reagoi vakavasti kaikkiin tällaisiin salakuljetustapauksiin riippumatta siitä, onko Viro määränpää vai kauttakulkumaa. Valitettavasti on ihmisiä, jotka tällaisessa tilanteessa yrittävät ansaita rahaa järjestämällä ihmisiä laittomasti maasta toiseen. Tämä voidaan nähdä myös järjestäytyneen rikollisuuden ansaintamahdollisuutena. Sen takia suhtaudumme näihin tapauksiin erittäin vakavasti, Ülav Kalf sanoo.

Tuomioistuin tuomitsi miehen syyskuun ensimmäinen päivä lähes 8 kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen ja antoi lisärangaistukseksi kolmen vuoden maahantulokiellon. Lisäksi miehen pitää maksaa 438 euron sakko.