Koronakuolemia Virossa jo liki yhtä paljon kuin Suomessa – nämä perinteiset syyt aiheuttavat eniten kuolemia

Viron kansallisen terveyden kehittämisen instituutin (TAI) alustavat tilastot osoittavat, että vuoden 2021 aikana Virossa on kuollut koronavirukseen jo yli 1 000 ihmistä.

Vuonna 2020 koronasta johtuvia kuolemantapauksia rekisteröitiin maassa vain 203 kappaletta. Asiasta kertoi Virossa Viron yleisradio ja Suomessa ensimmäisenä Tallinna24.

Virossa koronakuolemia on ollut väkilukuun suhteutettuna selvästi enemmän kuin Suomessa. Suomessa koronakuolemia oli viime perjantaihin mennessä rekisteröity 1 042.

Instituutin rekisteriosaston johtajan Piret Viikleppin mukaan Virossa kuolee vuosittain keskimäärin 15 500 ihmistä ja päivittäin kuolemantapauksia kirjataan 40–50 kappaletta.

– Kuolemantapausten määrä kasvoi tänä vuonna maalis–huhtikuussa, laski toukokuussa ja nousi taas kesäkuussa helleaallon vuoksi, Viiklepp kertoi Tallinna24:n mukaan.

Pääsyynä kuolemantapauksiin ovat Virossa kuitenkin edelleen sydänsairauden, verenkiertoelimistön sairaudet ja aivohalvaukset.

– Nämä ovat edelleen suurimmat kuolinsyyt ja johtuvat siitä, että väestö Virossa ikääntyy, Viiklepp lisäsi.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut