Reflektor-festivaali esittelee valotaideteoksia Martinlaaksossa ja Korsossa – "Yhteisen valon myötä voimme hyvästellä koronan rajoittaman ajanjakson"

Valotaidefestivaali järjestettiin viime vuonna Korsossa. Sakari Manninen/Vantaan kaupunki

Tuomas Massinen

Valotaidefestivaali Reflektor esittelee jälleen kotimaisten ja ulkomaalaisten taiteilijoiden valotaideteoksia Vantaalla 30. syyskuuta ja 3. lokakuuta välisenä aikana.

Yhdeksän taiteilijan teoksia on esillä sisä- ja ulkotiloissa Martinlaaksossa ja Korsossa.

Festivaali järjestetään Vantaalla nyt kolmatta kertaa.

Noin kahden kilometrin mittainen valotaidereitti alkaa Martinlaakson Viherpuistosta ja kulkee puiston läpi kulttuuritalo Martinukseen.

Reitin varrella voi tutkailla esimerkiksi Anne Roinisen kerrostalon julkisivuun tehtyä yhteisöllistä taideteosta Martinlaakso Light Art Installation ja Päivi Alajuntin What’s Now? -teosta, jossa metsän oliot ovat huolissaan ilmastonmuutoksesta.

Reitin lisäksi taidetta voi katsella Korson Lumosalissa, jossa on nähtävillä saksalaisen videotaiteilijan Frederik Preuschoftin videoteoksia. Teokset on luotu elokuvaleikkauksen keinoin.

Vantaan kaupungin kulttuurijohtaja Annukka Larkio sanoo tiedotteessa, että on mahtavaa olla taas luomassa valoa pimeän syksyn keskelle.

– Valofestivaalimme tuo valoa taiteen muodossa ja muistuttaa myös siitä, miten voimme olla valona toinen toisillemme. Yhteisen valon myötä voimme hyvästellä koronan rajoittaman ajanjakson ja toivottaa uuden ajan tervetulleeksi. Yhdessä kohti valoa! Larkio sanailee.

Kööpenhaminasta lähtöisin oleva valotaidefestivaali Reflektor toteutetaan ensi kertaa tapahtumien sarjana kolmena eri viikonloppuna ja neljässä kaupungissa.

Jokainen tapahtuma on ainutlaatuinen kokonaisuutensa, jossa on esillä suomalaisten ja ulkomaalaisten taiteilijoiden teoksia.

Vantaan lisäksi Reflektor esittelee valotaidetta Helsingissä 24.–26. syyskuuta sekä Espoossa ja Kauniaisissa 7.–10. lokakuuta. Tapahtumat ovat esteettömiä, ja niihin on vapaa pääsy.

Tapahtuman järjestää Sun Effects -yritys yhdessä Vantaan kaupungin kanssa.

Koronaturvallisuus on huomioitu tapahtumissa. Sisätiloissa kävijöiden määrää on rajattu, ja teokset katsotaan opastetun kulkusuunnan mukaisesti. Kävijöille suositellaan turvavälejä ja kasvomaskien käyttöä.

Kommentoi

Mainos: Vantaan kaupunki Business Vantaa

Yrittäjä, älä huoli huomisesta! Vantaalla valmistaudutaan jo tulevaisuuteen

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut