Tikkurilan Kielotien ja Lummetien kulmaan rakennetaan satoja asuntoja – ensimmäiset valmistuvat ensi kesänä

Rakentaminen: 1960-luvun kerrostalot hupenevat Tikkurilan keskustasta.

Kahdesta vuonna 1969 valmistuneesta asuinkerrostalosta jää jäljelle vain purkujätettä ja asukkaiden muistoja, kun ne laitetaan maan tasalle uusien talojen tieltä Kielotie 34–36:ssa Tikkurilan keskustassa.

Uusia asuinkerrostaloja tulee Kielotien ja Lummetien kulmaan viisi ja niiden rakentaminen alkaa lokakuussa, kertoo Kojamon projektipäällikkö Petri Alatalo.

Kaavamuutos nostaa rakennusoikeuden 3 800:sta 8 000:een kerrosneliömetriin.

Kerroskorkeudet vaihtelevat viidestä seitsemään ja niihin tulee asuntoja yhteensä runsaat 150. Asunnoista 126 on Kojamon Lumo-vuokra-asuntoja ja loput myy Hausia Oy.

Yksiöt ovat kooltaan 28–32 neliötä ja kaksiot 41–50 neliötä. Kolmen huoneen ja keittiön asunnoista pienin on 59 neliötä ja suurin 68 neliötä.

Autopaikat, joita tulee yhteensä 65 kappaletta, rakennetaan pihakannen alle. Lisäksi katutasoon tulee kaksi liiketilaa, joissa voi toimia ravintolakin.

Päiväkoti rakennetaan viimeisenä.

Purkutalojen vastapäätä, niin ikään puretun valtion virastotalon paikalle, rakennetaan isoa korttelikokonaisuutta ja rakentaminen on jo käynnissä. Asuntoja tulee kaikkiaan 300–400 ja niiden lisäksi päiväkoti.

Ensimmäinen taloyhtiö Stuiveri valmistuu ensi kesänä, kertoo pääurakoitsija Peabin projektipäällikkö Heikki Haverila. Siihen valmistuu 72 asuntoa, joista on nyt myyty hieman yli puolet.

– Korttelin toisen yhtiön Floriinin rakentaminen on aloitettu elokuussa ja myynti on juuri alkamassa, Haverila jatkaa.

Noin puolet 41 asunnosta on varattu. Floriini valmistuu viimeistään tammikuussa -23.

– Kahden seuraavan asuntoyhtiön Plootun ja Riikintaalerin suunnittelu on käynnissä ja rakentaminen olisi tarkoitus aloittaa molemmissa vuoden 2022 alkupuolella, Haverila sanoo.

Päiväkoti rakennetaan viimeisenä ja sen on määrä olla valmis elokuussa 2025.

Kielotie 34–36:n kerrostalojen purkamisen mukana hupenevat Tikkurilan keskustan 1960-luvun asuinkerrostalot.

Asemakaava-arkkitehti Ritva Kotilainen mainitsee, että Kielotien purettavien talojen naapurissa sijaitsee vielä kaksi vuonna 1966 rakennettua kerrostaloa. Lisäksi muun muassa Orvokkitiellä ja Unikkotiellä on joitakin vuosina 1962 ja -64 valmistuneita kerrostaloja.

– 60-luvun taloja on vielä muutamia muitakin, mutta harvoiksi käyvät, Kotilainen toteaa.

1950-luvulla rakennettujen kerrostalojen kokonaisuus Kielotiellä, lähellä oikeustaloa, on suojeltu asemakaavalla.

Lue myös: Uudet havainnekuvat: Tältä näyttää Tikkurilan Kelan paikalle tuleva "hyvin urbaani kortteli"

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut