Nyt on rokotteita! Näin Hus-alueella pääsee koronarokotukseen

Uudellamaalla ei kärsitä koronarokotteiden pulasta. Hus Apteekki pystyy toimittamaan koronavirusrokotteita kuntiin menekkiä vastaavat määrät, koska varastossa on runsaasti Modernan ja BioNTech-Pfizerin koronavirusrokotteita.

– Rokotteiden saatavuus ei ole esteenä rokotusten etenemiselle, tiedotteessa kertoo toimialajohtaja Kerstin Carlsson Hus Apteekista.

Husin apulaisylilääkäri Eeva Ruotsalainen muistuttaa, että rokotteen ottaminen on kaikille mahdollista. Ajan voi varata koronarokotusaika.fi-palvelussa. Ajanvarausjärjestelmä on yhteinen koko Hus-alueella.

Sen lisäksi monissa kunnissa rokotukseen pääsee myös ilman ajanvarausta pop up tai walk in -rokotuspisteissä.

Toisen rokoteannoksen voi nykyään saada kuusi viikkoa ensimmäisen rokotteen jälkeen. Tähän aikaväliin on siirretty kaikissa Hus-alueen kunnissa.

Rokotettava voi itse käydä aikaistamassa toisen annoksen ajankohtaa samassa Koronarokotusaika.fi-palvelussa, jossa varasi jo ensimmäisen rokotteensa ajankohdan.

– Kaksi rokoteannosta antaa erinomaisen suojan sairaalahoitoa vaativaa vakavaa koronavirustautia vastaan, Ruotsalainen korostaa.

– Olemme valmiina käynnistämään kolmansien rokoteannosten antamisen nopealla aikataululla THL:n määrittelemille ryhmille. Toivottavasti päätös saadaan pian, jatkaa Ruotsalainen.

Lue myös: THL:n tutkimus: Täyden rokotussarjan teho erinomainen vakavaa koronatautia vastaan, tulokset samoja myös kahta eri rokotetta saaneilla – jatkossa tutkitaan pitkäaikaista suojaa

Lue myös: Hus: Kolmannella rokotuskierroksella ensimmäisinä rokotettaviksi samat ryhmät kuin ensimmäisellä kierroksella

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: HotLips

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut