Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Tikkurilan Tiikereiden uudella valmentajalla tiukka urakka – alkamassa oma debyytti valmentajana F-liigassa ja edessä pelaajamyllerryksen läpi käyneen joukkueen yhteenhitsaaminen

Urheilu: Tikkurilan Tiikerit lähtee kolmanteen liigakauteensa uuden vastuuvalmentajan Janne Juotteen komennossa.

Tikkurilan Tiikerit nousi miesten salibandyliigaan vuonna 2019. Molemmilla liigakausillaan joukkue on sijoittunut runkosarjassa 11:ksi eli viimeiselle suoran säilyjän paikalle. Molemmilla kerroilla säilyminen on varmistunut vasta viimeisellä sarjakierroksella.

Nyt runko on rikki. Tiikerit menetti viime kauden joukkueestaan muun muassa ykkösmaalivahtinsa Nemo Sipilän (uusi seura EräViikingit) ja kuudesta parhaasta pistemiehestään neljä, kun Tomi Rintala, Niklas Laurila ja Yannick Lindroos suuntasivat Sveitsin Baseliin ja Joakim Lund EräViikinkeihin.

Kaikkiaan viime kauden ryhmästä lähti toistakymmentä pelaajaa, ja ErViin siirtyi Sipilän ja Lundin tavoin myös päävalmentaja Miro Mäkelä.

Tiikerien uutena pääkäskijänä on Janne Juote, 33. Helsinkiläinen on toiminut salibandyn parissa nelisentoista vuotta. Varsinaista pelaajataustaa hänellä ei ole.

– Valmistuin lukiosta vuonna 2007. Siinä vaiheessa olin varma, että minusta tulee nuoriso-ohjaaja. Sen olin kertonut myös eräässä Helsingin Sanomien jutussa, jossa haastateltiin neljää lukiolaista. Jutun pohjalta eräs äitini tuttu vinkkasi, että Tapanilan Erä hakee oppisopimusopiskelijaa. Niinpä hyppäsin suoraan lukiosta salibandyn pariin.

Tiikereihin Juote tuli runsas vuosi sitten ja valmensi viime kaudella seuran A- ja B-poikia. Sitä ennen hän valmensi kaksi vuotta Sveitsissä St. Gallenissa.

– Olin paikallisen liigajoukkueen, Waldkirchin, apuvalmentajana ja saman seuran U21- ja U18-juniorijoukkueiden valmentajana. Päivätyökseni valmensin salibandya Sveitsin olympiakomitean alaisella, urheilupainotteisella yläasteella.

Sveitsin-vuosinaan Juote opiskeli etänä Eerikkilässä Valmentajan ammattitutkinnon.

– Miro Mäkelä oli samalla kurssilla ja pyysi Tiikereihin, kun kuuli, että olen palaamassa Suomeen.

Juote on ehtinyt saada Laajasalon opistosta urheilutoimittajakoulutuksenkin, ja salibandyn lisäksi elektroninen urheilu on lähellä hänen sydäntään.

– Jonkin verran olen selostanut salibandya. Jos olisi aikaa, selostaisin e-urheilua.

Mutta mennäänpä Tiikerien tilanteeseen.

– Kun on paljon uusi pelaajia, kokonaisuus tietysti hakee aikansa uomiaan, ja aikaa on vähän, Juote myöntää.

– Toimivia koostumuksia on jo jonkin verran löytynyt. Kovasti teemme töitä, että saamme sopivat viisikot lyötyä yhteen. Kemioidenkin pitää toimia, Juote muistuttaa.

Uusia pelaajia ovat muun muassa SB Vantaasta siirtyneet Samuli Granlund ja Kevin Starck, kuopiolaisesta Welhoista tullut Olli Taskinen ja sipoolaisesta ÅIF:sta tiikeripaitaan vaihtanut Sami Aalto. Jonkinlainen jokerikortti on sveitsiläispuolustaja Timon Merz.

– Hän tuli Tiikereihin alun perin U21-sopimuksella, mutta liigajoukkueen leiritykseen tarvittiin täydennystä, ja hän pärjäsi siellä. Eniten on Timonista itsestään kiinni, mitä tulee tapahtumaan ja pelaako hän enemmän liigassa vai U21:ssä. Potentiaalia löytyy, mutta vauhtisokeus iskee välillä. Itse en haluaisi painia hänen kanssaan kulmissa, Juote toteaa.

Janne Juote on joka tapauksessa itse nyt pikkuisen pahassa paikassa. Tulevat kuukaudet näyttävät, millä lailla kovasti uudistuneen joukkueen yhteen hitsaaminen liigavalmentajadebytantilta sujuu.

– Olen pelaajalähtöinen, ihmisläheinen ja avoimesti kommunikoivaan toimintakulttuuriin pyrkivä valmentaja. Toivottavasti sellainen kulttuuri, hyvällä itseluottamuksella höystettynä, saadaan siirrettyä kentällekin.

Miesten F-liigakauden avauskierroksen ottelu Tiikerit – Westend Indians Tikkurilan urheilutalossa su 19.9. klo 17.

Lue myös: Tikkurilan Tiikerit pelaa F-liigassa myös ensi kaudella

Viime kaudella F-liigassa debytoinut Tikkurilan Tiikerit siirtyi uuteen vuoteen kolmen peräkkäisen otteluvoiton siivittämänä