Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poliisi nappasi lisää katalysaattorivarkaita – myös kokoontumisajot, ylinopeudet ja kotihälytystehtävät työllistivät

Itä-Uudenmaan poliisia työllistivät viime viikolla kokoontumisajot, ylinopeudet ja kotihälytystehtävät. Lisäksi poliisi otti viikonloppuna kiinni lisää katalysaattorivarkauksiin epäiltyjä henkilöitä.

Liikennepoliisisektorin partioita työllistivät viikonloppuna erilaiset kokoontumisajot. Tapahtumiin osallistui satoja autoja ja mopoja ja mukana oli myös tapahtumia seuraamaan tullutta väkeä.

– Pyrimme näkyvällä läsnäololla huolehtimaan liikenneturvallisuudesta ja yleisestä järjestyksestä. Tämän kaltaiset kokoontumiset ovat suuria tapahtumia ja liikkuvat usein maantieteellisesti poliisilaitosrajat ylittäen, joten niiden valvonta sitoo poliisin resursseja ja valvontaa toteutetaan yhteistyössä muiden poliisilaitosten kanssa, kertoo komisario Asko Sartanen.

Kokoontumisten yhteydessä syyllistytään usein vakaviin liikennerikoksiin sekä aiheutetaan konkreettista hengen ja terveyden vaaraa osallistujien ja ulkopuolisten turvallisuudelle, kertoo poliisi tiedotteessaan.

Partioiden mukaan on vain ajan kysymys, milloin holtittomasta ajotavasta aiheutuu vielä vakavampia seurauksia.

– Autoille ja moottoripyörille paikoin mitatut nopeudet vaihtelivat jopa 180–200km/h. Viikonlopun aikana mitattiin reilut kymmenen epäiltyä törkeää liikenneturvallisuuden vaarantamista ja parikymmentä liikenneturvallisuuden vaarantamista, joissa oli vakava piittaamattomuus liikenneturvallisuutta kohtaan, joten useita ajokortteja lähti hyllylle, Sartanen summaa.

Pääväylillä partioiden haaviin jäi muutamia rattijuoppoja ja etsintäkuulutettuja henkilöitä, poliisilaitos kertoo tiedotteessaan.

Itä-Uudenmaan poliisi tiedotti viime viikolla napanneensa kiinni kaksi ulkomaalaistaustaista miestä, joiden epäillään syyllistyneen katalysaattorivarkauksiin.

– Nyt poliisin haaviin jäi sunnuntaiyöltä uusia epäiltyjä katalysaattorivarkaita. Nämä neljä henkilöä tavoitettiin liikenteenvalvonnan yhteydessä Vantaan Hakunilasta. Takavarikoimme epäillyiltä yhden katalysaattorin sekä rikoksentekovälineinä tunkin ja puukkosahan, kertoo rikoskomisario Rauno Jämsä.

Viime viikon kokonaistehtävämäärä säilyi edellisen viikon tasolla.

Tehtäviä oli eniten perjantain yövuorossa, kun taas kotihälytyksiä oli aavistuksen enemmän lauantai yövuorossa.

– Kotihälytystehtävien määrässä oli hienoista kasvu viime viikkoon verrattuna ja viikonlopun aikana niitä hoidettiin yhteensä 88, kertoo komisario Kimmo Klemetti.

Tällä viikolla poliisi toteuttaa rengasratsiaa yhdessä Autorengasliiton ja Liikenneturvan kanssa. Viikon aikana seurataan henkilö- ja pakettiautojen renkaiden kuntoa ja jaetaan samalla autoilijoille tietoa renkaiden vaikutuksesta ajoturvallisuuteen.

– Syksy ja sateet tekevät nyt tuloaan ja nyt viimeistään on aika tarkistaa, onko kesärenkaissa vähintään lain edellyttämät 1,6 mm kulutuspintaa. Kulutuspintaa olisi hyvä olla vähintään 4–5 mm, jolloin renkaalla on mahdollisuus toimia kuten sen on tarkoitettu. Vauhti ei korjaa virheitä, päinvastoin, kuljettajasta voi äkkiä tulla matkustaja auton lähtiessä vesiliirtoon, Klemetti neuvoo.