Metro ja ratikat eivät tänään kulje, mutta pahoilta ruuhkilta vältytty

Metron ja raitiovaunun kuljettajien lakko ei ole saanut aikaan pelättyä ruuhkaa tämän aamun bussiliikenteeseen.

– Toistaiseksi on mennyt ihan hyvin, vaikka tilanne on poikkeuksellinen. Erityisempiä ruuhkia ei ole tietooni tullut, kertoo HSL:n viestinnän päivystäjä Johannes Laitila.

Ruuhkaisimmat paikat ovat siellä, missä yleensä kuljetaan metrolla. Laitila arvioi, että näitä linjoja ovat ainakin 500, 510 ja 550.

– Silmittömistä ruuhkista meillä ei ole tietoa.

Laitila antaa ohjeeksi loppupäivälle ja huomiselle sen, että kulkemiseen kannattaa varata tavallista enemmän aikaa. Tämä koskee varsinkin heitä, jotka yleensä kulkevat metrolla.

Hän muistuttaa, että suurimpaan osaan paikoista pääsee edelleen, vaikka metro ja ratikat eivät kulje. Aikaamvaan kuluu normaalia enemmän.

Kuitenkin esimerkiksi Katajanokka ja Jätkäsaari ovat tässä poikkeuksia. Ne ovat ratikan varassa, joka ei nyt kulje. Lauttasaaren ja Espoon välikin on hankala.

– Kaikkiaan Etelä-Espoon suunta on hankala. Koska metro ei kulje, olemme saaneet lisää busseja suoraa Länsiväylää pitkin ajaville vuoroille. Ne ajavat Kampin ja Etelä-Espoon välillä.

Mitään korvaavaa liikennettä eli uusia linjoja ei ole perustettu kahden päivän ajaksi.

Laitila vielä kertoo, että ihmiset ovat olleet aika hyvin tietoisia lakosta. Koska siitä on voitu tiedottaa kaksi päivää sitä ennen, on siihen voitu varautua.

Aamun työmatkaliikenteen pääväylillä liikenteessäkin on vältytty pahemmilta ruuhkilta ja onnettomuuksilta. Turunväylällä Turveradantien ja Nihtisillan välillä tapahtunut onnettomuus tosin aiheutti pientä ruuhkautumista vähän ennen seitsemää.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut