Antti Lindtman ei lähde ehdolle aluevaaleihin – näin hän perustelee ratkaisuaan

Antti Lindtman (sd.) sanoo tukevansa puoluettaan aluevaalien kampanjoinnissa, mutta ehdolle hän ei lähde. Jaana Hiltunen

Mikko Välimaa

Kansanedustaja ja Vantaan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Antti Lindtman (sd.) ei lähde ehdolle ensi tammikuun aluevaaleihin.

Lindtman perustelee ratkaisuaan halulla keskittyä Vantaan politiikkaan sekä jakaa vastuuta puoluetovereille.

– Valtuuston puheenjohtajan tehtävä vaatii paljon huomiota. Vantaa elää murroskautta, ja sote-uudistuksen jälkeen on edessä muutoksia, Lindman sanoo.

Vantaan haasteina hän mainitsee etenkin koronan jälkihoidon, työttömyyden sekä kasvun ja velkaantumisen, jotka on pidettävä hallinnassa.

Toinen motiivi liittyy haluun antaa tilaa puolueen nouseville poliitikoille sekä sote-osaajille. Lindtman uskoo, että äänestäjät löytävät mieleisiä ehdokkaita demareiden tulevalta listalta.

– Kuntavaaleissa moni nuori lunasti paikkansa valtuutettuna tai varavaltuutettuna. Lisäksi meillä on riveissä osaavia lääkäreitä ja hoitajia, Lindtman mainitsee.

Suuren osan Lindtmanin ajasta vie myös demariryhmän puheenjohtajuus eduskunnassa.

Aluevaalit järjestetään 23. tammikuuta 2022. Niissä valitaan päättäjät, joiden tehtävänä on linjata tulevien hyvinvointialueiden sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisestä.

Vantaan kanssa samaan vaalipiiriin ja hyvinvointialueeseen kuuluu Kerava.

Vaalien ehdokasasettelu on nyt kiivaimmillaan.

Suomen Kuvalehtikertoi keskiviikkona, että pääministeri Sanna Marin (sd.) ei aio asettua vaaleissa ehdolle.

SK:n mukaan puoluejohtajista ehdolle ovat lähdössä perussuomalaisten Riikka Purra, kokoomuksen Petteri Orpo ja kristillisdemokraattien Sari Essayah.

Keskustan Annika Saarikko, vasemmistoliiton Li Andersson ja RKP:n Anna-Maja Henriksson jättivät vastaamatta SK:n kysymykseen.

Maria Ohisalo (vihr.) ja Harry Harkimo (liik.) eivät voi asettua ehdolle, koska aluevaaleja ei järjestetä Helsingissä.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut