Valaistun, 70 metriä pitkän pulkkamäen rakentaminen Kuusijärven ulkoilupuistoon alkoi – lumetusjärjestelmä varmistaa talviriennot

Koko Kuusijärven ulkoilupuisto kohenee uudistusten edetessä. Juuri nyt järven pohjoispuolelle rakennetaan pulkkamäkeä. Armi Suojanen
Armi Suojanen

Armi Suojanen

Kuusijärven pohjoispuolelle Kuninkaanmäkeen rakennetaan parhaillaan valaistua, noin 70 metriä pitkää ja 35 metriä leveää pulkkamäkeä. Sen pohjoispuolelle rakennetaan lisäksi uusi 700 metrin valaistu latureitti-kuntorata, jonka profiili on helpohko.

Pulkkamäki ja rata valmistuvat vuoden loppuun mennessä.

Pulkkamäkeä ja hiihtolatuja varten tehdään samassa yhteydessä lumetusjärjestelmä, jotta vähälumisenakin talvenakin päästään laskemaan ja hiihtämään.

Vanha epävirallinen pulkkamäki, joka sijaitsee järven itäpäässä metsitetään, tiedottaa Vantaan kaupunki.

Ulkoilupuistoon tehdään myös paljon muuta uutta, kuten esteetön tulentekopaikka penkkeineen ja pöytineen. Se valmistuu ensi kesäksi.

Lisäksi rakennetaan oleskelulaitureita, jotka kurkottavat järvelle ja maisemasta voi nauttia avarammin.

Parannuksia tulee myös esteettömään kulkemiseen. Reitti järven pohjoispuolen uimarannalta tulentekopaikalle muuttuu esteettömäksi, kun sitä levennetään ja tasoitetaan.

Syksyllä tehtävät työt liittyvät laajempaan kokonaisuuteen, jossa koko Kuusijärven ulkoilualuetta uimarantoineen kehitetään. Parkkipaikkoja rakennetaan parhaillaan lisää ja samalla tehdään uusi, entistä turvallisempi liittymä Lahdentieltä.

Vantaan kaupunki on saanut valtiolta tukea pulkkamäen ja lumetusjärjestelmän rakentamiseen.

Lue myös: Kuusijärven palveluita halutaan kehittää, mutta uimarit kuormittavat aluetta jo nyt – veden laatu kärsii ja maasto on "paikoin erittäin kulunutta"

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut