Vantaa alkaa myydä maksullisia pysäköintilupia lokakuussa – Keimolaan, Kivistöön ja Hakunilaan tulee yli 500 parkkipaikkaa

Väliaikainen maksullisen pysäköintiluvan kokeilu alkaa Vantaalla maanantaina 11. lokakuuta. Pysäköintilupia myydään kaupungin omistamille paikoille Keimolanmäkeen, Kivistön keskustaan ja Kaskelan asuinalueen tuntumaan Hakunilaan.

Parkkipaikkoja alueille tulee yhteensä runsaat 500, joista eniten Kivistöön.

Kivistön puistokatu 7:stä löytyy pian 50 autopaikkaa, Ruusukvartsinkatu 15:stä 40, Ruusukvartsinkatu 21:sta 63 ja Lumikvartsinkadun pysäköintialueelta yhteensä 200 autopaikkaa.

Lumikvartsinkadun alue on toiminut aiemminkin pysäköintipaikkana, mutta nyt se muuttuu maksulliseksi. Lisäksi vielä joitakin viikkoja myöhemmin Kivistöön tulee vielä viides pysäköintipaikka Topaasikuja 3–7:een, kun se saadaan valmiiksi. Topaasikujalle tulee 62 autopaikkaa.

Keimolan parkkipula helpottuu ainakin hieman, kun Keimolanmäentien varteen voi alkaa pysäköidä luvallisesti. Maksullisia paikkoja tulee 54. Ne sijaitsevat Lincolninaukion ja Keimolankaarteen välisellä osuudella Keimolanmäentietä.

Kaskelaan Pitkäsentien ja Kyytitien kulmaukseen, entisen bussivarikon tontille tehdään 60 autopaikkaa.

Tilapäisiä pysäköintipaikkoja lisäämällä kaupunki yrittää helpottaa ongelmia, joista erityisesti voimakkaan rakentamisen alueilla kärsitään. Alueilla ei ole riittävästi parkkihalleja, joihin Vantaa haluaa pysäköinnin keskittyvän laajojen maanpäällisten pysäköintialueiden sijaan.

Pysäköintiluvan voi ostaa kuka tahansa 11. lokakuuta lähtien kuukaudeksi tai vuorokaudeksi. Viikon pituinen pysäköintilupa saadaan käyttöön myöhemmin, kun tekniset ongelmat on ratkaistu, kertoo liikenneinsinööri Jenni Tyynilä Vantaan kaupungilta.

Kuukauden pysäköintilupa maksaa 50 euroa ja vuorokauden hinta on viisi euroa, jonka lisäksi on maksettava palvelumaksu. Yksi autokohtainen lupa kelpaa kaikilla kyseisillä pysäköintipaikoilla.

Lupa hankitaan kännykällä Aimo Park -yhtiön Taskuparkki-sovelluksella tai taskuparkki.fi-verkkosivulta. Aimo Park on entinen Q-Park, jonka omistaa nyt japanilainen yhtiö.

Pysäköintiä maksullisilla pysäköintilupa-alueilla valvoo edelleen Vantaan kaupungin pysäköinninvalvonta. Kaupunki järjestää pysäköintialueille valaistuksen ja piirivartioinnin.

Kokeilu kestää ensi vuoden loppuun asti ja sen jälkeen päätetään jatkosta. Se on ainakin varmaan, että pysäköintilupakokeilun parkkipaikat katoavat.

– Kaikille näille pysäköintipaikoille, paitsi Keimolanmäentien varteen, tullaan rakentamaan asuintaloja ja kaikki paikat poistuvat, Tyynilä toteaa.

Lue myös: Vantaa kipuilee pysäköinnin kanssa – nyt kokeillaan alueellista parkkitunnusta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut