Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

15 hakijaa Vantaan apulaiskaupunginjohtajaksi – joukossa tuttuja nimiä

Vantaan kaupunkiympäristön apulaiskaupunginjohtajaksi on hakenut määräaikaan mennessä 15 henkilöä.

Hakijoiden joukossa ovat muun muassa HSL:n osastonjohtaja Tero Anttila, Vantaan kaupungin kiinteistöjohtaja Antti Kari ja kaupungininsinööri Henry Westlin, joka tällä hetkellä hoitaa apulaiskaupunginjohtajan avointa virkaa sekä Kivistön aluearkkitehti Anna-Riitta Kujala.

Apulaiskaupunginjohtajaksi hakevat lisäksi Pekka Puistosalo, Pirjo Siren, Pasi Heiskanen, Tommi Mäntykoski, Markus Moisio, Heidi Saarenpää ja Petteri Portaankorva sekä Lars-Christian Schauman, Olli Alho, Jorma Eskola ja Jorma Haapanen.

Uutta apulaiskaupunginjohtajaa haetaan, koska Hannu Penttilä jäi virasta eläkkeelle syyskuun alussa.

Hakijoiden haastattelut järjestetään syys-lokakuussa. Valinta on tarkoitus tehdä kaupunginvaltuustossa marraskuussa. Virka täytetään viimeistään ensi vuoden alussa.

Kaupunkiympäristön toimiala on laaja. Se vastaa Vantaan kaupunkirakenteen ja ympäristön, katujen ja puistojen sekä toimitilojen ja kiinteistöjen kokonaisvaltaisesta kehittämisestä, hallinnasta ja hoidosta. Apulaiskaupunginjohtaja johtaa ja kehittää toimialaansa kaupunginhallituksen ja kaupunginjohtajan alaisuudessa.

Valittavalta henkilöltä edellytetään vahvaa käytännön kokemusta johtamisesta ja kaupunkiympäristön toimialalta. Hänen edukseen luetaan suuren organisaation johtamiskokemus, strategia- ja talousosaaminen sekä kaupunkirakenteen kehittämisen tuntemus.