Koronarokotteen saa Korson markkinoilta ja kauppareissun yhteydessä Jumbosta tai Myyrmannista – Vantaa kannustaa etenkin nuoria ja vieraskielisiä ottamaan rokotteen

Korona: Rokotuspisteitä tuodaan nyt sinne, missä asukkaat liikkuvat. Rokotukseen voi mennä joko ajanvarauksella tai ilman.

Vantaa tekee rokotuksen hakemisen mahdollisimman helpoksi. Rokotuksiin kannustetaan etenkin alle 35-vuotiaita. Arkisto/Hanna Henriksson

Mikko Välimaa

Vantaa pyrkii nostamaan koronarokotekattavuutta tuomalla rokotuspisteitä paikkoihin, joissa asukkaat liikkuvat.

Uusi pop-up-rokotuspiste tulee esimerkiksi Korson markkinoille sunnuntaina. Toinen pop-up-rokotuspiste tulee sunnuntaista alkaen Myyrmäkeen kauppakeskus Myyrmanniin.

Ennaltaehkäisevä terveydenhuollon palvelupäällikkö Piia Niemi-Mustonen sanoo, että rokotuspisteitä perustetaan etenkin alueille, joilla asukkaiden rokotuskattavuus on toistaiseksi jäänyt tavoitteista.

– Pyrimme tarjoamaan rokotteita siellä, missä ihmisiä eniten liikkuu. Rokotukseen voi tulla helposti ilman ajanvarausta.

Kauppakeskus Jumboon rokotuspiste tulee viikolla 38. Rokotuspistettä suunnitellaan Niemi-Mustosen mukaan myös Hakunilan ruokakassijaon yhteyteen.

Maan hallituksen tavoite on, että rokotekattavuus saadaan nostettua vähintään 80 prosenttiin. Tällöin koronarajoituksia voitaisiin purkaa.

Vantaalla vanhemmat ikäryhmät ovat ottaneet rokotteita säntillisesti, mutta alle 35-vuotiaiden parissa rokotekattavuus laahaa tavoitteesta. Nuorista moni on saattanut ajatella, että koronatauti ei koske heitä. Viime aikoina tartuntoja on ollut kuitenkin nuorilla ja rokottamattomilla.

– Vantaalla kaksi rokotetta saaneiden osuus yli 12-vuotiaista on 64 prosenttia. Se on vähemmän kuin naapurikaupungeissa Helsingissä ja Espoossa, Niemi-Mustonen sanoo.

Vantaalla haasteena on myös tavoittaa vieraskieliset asukkaat, ja Viljasen mukaan rokotuksista tiedotetaan siksi useilla kielillä.

Rokotteita on annettu Vantaalla nyt noin 293 000, kun hallituksen tavoite edellyttäisi noin 400 000 rokotteen antamista.

Pop-up-rokotuspisteiden lisäksi rokotuksen saa vakituisista rokotuspaikoista. Niitä on Tikkurilan Dixissä, Varian Tennistien toimitiloissa Hiekkaharjussa sekä Myyrmäkihallissa. Näistä paikoista rokotteen saa joko ajanvarauksella tai myös ilman ajanvarausta.

Koronatartuntojen määrä kehittyy nyt hyvään suuntaan. Kaupunginjohtaja Ritva Viljasen mukaan tartuntoja rekisteröidään 30 päivässä, ja kahden viikon ilmaantuvuusluku on laskenut 326:sta 237:ään. Myös positiivisten testitulosten osuus on laskenut.

Lue myös: Rahaa kuluu 1 000 000 euroa viikossa ja Helsinki-Vantaa ruuhkautuu raskaiden koronatoimien takia, vaikka matkustajia on vain murto-osa normaalista – "Hallituksen ja ministeriöiden ohjeistus on ollut sekavaa", moittii Vantaan kaupunginjohtaja

Rokotuspisteet

Täältä saat rokotteen

Vakituiset pisteet, joista rokotuksen saa ajanvarauksella tai ilman:

Myyrmäki-halli (Raappavuorentie 10), arkisin kello 8.30–15.

Hiekkaharjun Varia (Tennistie 1), arkisin kello 8.30–15.

Kauppakeskus Dixi (Ratatie 11), arkisin 9–16.40.

Tulevat pop-up-pisteet:

Korson suurmarkkinat su 19.9. kello 10–16.

Länsimäen asukastila, Kilpakuja 1, perjantait 17.9. ja 24.9. kello 8.30–11.30.

Hakunila, Skomarsin torppa ke 22.9. kello 8.30–15.

Kauppakeskus Myyrmanni 17.9. alkaen: su 19.9 kello 10–16 ja jatkossa arkisin 9–16.40.

Kauppakeskus Jumbo viikosta 38 alkaen arkisin kello 9–16.40.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut