Vantaa aloitti jo kolmansien rokotteiden antamisen voimakkaasti immuunipuutteisille – listalla useita ryhmiä: elinsiirron saaneet, dialyysissä käyvät...

Kolmansia koronarokotteita on alettu antaa. Kuvituskuva Arkisto/Hanna Henriksson
Armi Suojanen

Armi Suojanen

Vantaan kaupunki tiedottaa aloittaneensa kolmansien koronarokoteannosten antamisen voimakkaasti immuunipuutteisille henkilöille, koska rokotteita on vanhenemassa ensi viikolla. HUS Apteekin varastossa on noin 15 000 Modernan koronavirusrokotetta, tiedotti Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri perjantaina.

Terveyden- ja hyvinvoinnin laitos THL ohjeistaa kuntia tarjoamaan kolmansia koronarokotteita osana perusrokotesarjaa 12 vuotta täyttäneille ja vanhemmille, jotka taudin tai hoidon vuoksi ovat voimakkaasti immuunipuutteisia.

Rokotettaviin kuuluvat muun muassa elin- ja kantasolusiirron saaneet sekä henkilöt joilla on vaikea tai keskivaikea synnynnäinen immuunipuutos, vaikea krooninen munuaisten vajaatoiminta tai he saavat dialyysihoitoa.

Kolmas annos voidaan antaa, kun toisesta rokoteannoksesta on kulunut vähintään kaksi kuukautta. Rokotuksiin käytetään kulloinkin saatavilla olevaa mRNA-rokotetta.

Kolmanteen rokotukseen voi tulla ajanvarauksella tai ilman ajanvarausta.

Kommentoi

Mainos: Vantaan kaupunki Business Vantaa

Yrittäjä, älä huoli huomisesta! Vantaalla valmistaudutaan jo tulevaisuuteen

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut