Vantaan oma Mr. Fox jolkotteli kaikessa rauhassa rakennusmiesten ohi lounasaikaan – lukijan ottamassa kuvasarjassa vilkahtelee paksuhäntäinen repolainen

Kettu jolkotteli kaikessa rauhassa rakennustyömaan vieritse Vantaan Koisotiellä maanantaina Lukijan kuva

Mikko Välimaa

Työmaalla puurtaneiden rakennustyömiesten läheisyys ei paljon haitannut paksuhäntäistä kettua Vantaan Koivuhaassa maanantaina.

Vantaan Sanomien lukija kuvasi repolaisen, joka jolkotteli kaikessa rauhassa Koisotiellä sijaitsevan työmaan vieritse puolen päivän jälkeen.

Kuvista näkyy, miten eläin oli lähimmillään vain joidenkin metrien päässä rakennusmiehestä. Asiattomilta pääsyn kieltävä kyltti ei kettua luonnollisestikaan pidätellyt.

Puun varjoista hiipi hiljainen kettu. Lukijan kuva

Vantaan Sanomat tavoitti työmaan vastaavan mestarin Pekka Ahosen, joka kertoi, että kettu kävi noin ehkä 10–20 metrin päässä rakennusmiehistä.

– Olimme tekemässä anturan valua, kun se ilmestyi paikalle. Aiemmin sitä ei ainakaan minun tietojeni mukaan ole näkynyt, YIT Suomen leivissä työskentelevä rakennusmestari Ahonen sanoi.

Ylikonservaattori Ari Puolakoski Luonnontieteellisestä keskusmuseosta sanoi, että leivän perässä se saattoi olla repolainenkin.

– Tavallisesti ketut metsästävät aamu- ja iltahämärässä, mutta ei ole mitenkään mahdotonta, etteivätkö ne tee sitä vaikkapa iltapäivisin.

Pekka Ahosen mukaan rakennustyömaalla on tehty joitakin viikkoja sitten paalutustöitä. Se on voinut saada hiiret ja rotat liikkeelle, jolloin ketullekin on saalistettavaa.

Rauhallisesti edennyt eläin laskeutui kumpareelta. Lukijan kuva

Ahtaan helsinkiläisittäin määriteltynä rohkea repo ei yllä sananmukaisten citykettujen sarjaan. Se oli nimittäin liikkeellä Tikkurilan keskuspuiston ja Vantaan kaupungin lumenkaatopaikan naapurustossa.

Ari Puolakosken mukaan ketut ovat hyvin sopeutuvaisia elämään lähellä ihmistä myös kaupunkimaisissa ympäristöissä.

Hän kertoo tarinan Britanniasta.

– Siellä paikallisella rakennustyömaalla kuvattiin peräti seitsemän kettua istumassa ja loikoilemassa rakennustelineillä.

Puolakosken mukaan ketut pärjäävät pääkaupunkiseudulla, jossa niillä on ruokaa ja vähän vihollisia.

– Täällä niillä ei ole oikeastaan muita vihollisia kuin autot.

Koisotien kettu on mitä ilmeisemmin uros.

– Kyseessä on melkoisen varmasti aikuinen uroskettu. Mikäli kyseessä olisi nuori yksilö taikka naaras, niin esimerkiksi häntä ei olisi vielä noin hyvässä karvassa tässä vaiheessa syksyä. Toki yksilöllistä vaihtelua voi olla. Samoin pää on urosmainen, Puolakoski arvioi.

Rohkeutta revolta ei puuttunut. Lukijan kuva

Koisotien työmaalla rakennetaan paraikaa pitkäaikaisasunnottomille tarkoitettuja asuintaloja ja verstastilaa.

Viestintä- ja markkinointipäällikkö Minna Pääkkönen VAV Asunnot Oy:sta kertoo, että asuntojen on määrä valmistua jouluksi 2022.

– Asunnot on tarkoitettu päihde- ja mielenterveyskuntoutujille. Asuntoja tulee 42 ja rakennusten pinta-ala on yhteensä 1500 neliötä.

Lue myös: Vantaa kuhisee cityeläimiä – saukkokin teki comebackin

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut