Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

KHL-Jokereiden pomon Jari Kurrin mukaan Kiekko-Vantaa-yhteistyöhön satsataan tosissaan – "Puitteet Tikkurilassa ovat Mestis-kiekkoilulle loistavat, paikallinen fanikulttuuri pitäisi saada kukoistamaan"

Urheilu: Kiekko-Vantaan historiassa Jokereilla on suuren osan ajasta ollut jonkinlainen rooli yhteistyökumppanina.

Jokerien siirryttyä kotimaisesta liigasta KHL:ään on Kiekko-Vantaasta tullut sille entistä tärkeämpi.

– Satsaamme tosissamme Kiekko-Vantaaseen nyt viidettä kautta, kertoo KHL-Jokerien general manager Jari Kurri.

– Me maksamme Kiekko-Vantaan päävalmentajan palkan, ja Kiekko-Vantaalla on käytössään tietty määrä meidän sopimuspelaajiamme, tällä kaudella kahdeksan: maalivahdit Samuli Tervo ja Sebastian Katajainen, puolustajat Jaako Manninen, Niko Mikkola ja Oliver Tuhkanen sekä hyökkääjät Kristjan Kombe, Tommi Laakso ja Niclas Tenhovuori.

Kahdeksikko on rekisteröity Jokerien KHL-joukkueeseen kahden suunnan pelaajina. Pelaajan statusta ei voi kauden aikana vaihtaa tekemättä uutta pelaajasopimusta.

– Isossa kuvassa näemme Mestiksen tärkeänä sarjana Suomi-kiekolle ja Kiekko-Vantaan tärkeänä osana meidän pelaajapolkuamme, Kurri korostaa.

A-nuorista pääsee nykyään aiempaa helpommin liigajoukkueisiin, mutta A-nuorten SM-liigan ja KHL:n välillä on käytännössä ylitse hyppäämätön kuilu.

Paikallinen fanikulttuuri pitäisi saada Vantaalla kukoistamaan.

Jari Kurri, Jokereiden GM

– Joka päivä mietimme, löytyykö omista junioreista sen tason lahjakkuuksia, jotka pystyisimme nostamaan KHL-kuvioihin. Sellaisia pelaajia ei vain tänä päivänä A-nuorissamme ole.

Niinpä Mestis on realistisempi vaihtoehto, vaikka Mestis-pelit ovat tasoltaan kaukana KHL-kahinoista.

– Mutta meidän täytyy saada reserveillemme peliaikaa. Jääkiekko on herkkä laji. Aina voi sattua ikäviä loukkaantumisia, Kurri tietää.

– Kierrättämällä saamme myös näille Kiekko-Vantaassa oleville sopimuspelaajillemme tarjottua hyviä kokemuksia. Esimerkiksi Aleksi Halme pelasi viime kaudella kymmenkunta KHL-peliä ja toissa kaudella vielä enemmän.

Kurrin mukaan Jokerien junioriorganisaatio on entistäkin houkuttelevampi, vaikka pelaajapolku narripaidassa tyssää käytännössä aina juniori-iän päätyttyä.

– Pyrimme rakentamaan nuorelle pelaajalle mahdollisimman hyvän ympäristön kehittyä. Maailmallehan he sitten lähtevät, kuka minnekin. Junioreistamme lähtee paljon pelaajia liigaseuroihin, ja jos he sitten jossain vaiheessa saavat NHL-sopimuksen, me emme kostu siitä rahallisesti yhtään. Mutta tietysti olemme iloisia heidän puolestaan ja tyytyväisiä, että olemme olleet mukana kasvattamassa.

Pääkaupunkiseudun muuta Suomea ankarammat koronarajoitukset tuhosivat Jokerienkin A-nuorten viime kauden täysin. Muun Suomen joukkueet pelasivat liigapelejä keskenään, pääkaupunkiseutulaiset eivät.

– Aivan uskomaton tilanne, Kurri taivastelee.

– Juniorimme juoksivat pitkin parkkihalleja, ja sadan kilometrin päässä pelattiin sarjapelejä normaalisti. Se jätti kauhean kuopan, josta on nyt kova kipuaminen takaisin ylös.

Käytännössä pelaajakoordinaattori Janne Vuorinen ja valmentaja Tomi Mäki vastaavat KHL-Jokerien puolesta yhteistyön toimivuudesta ja rutiineista yhdessä Kiekko-Vantaan päävalmentajan Mika Niskasen kanssa. Jokerien maalivahtivalmentaja Markus Ketterer on tietysti maalivahtien osalta koko ajan tilanteen tasalla, ja säännöllistä kontaktointia on toki Kurrin sekä Kiekko-Vantaan toimitusjohtajan Kai Soinnunkin välillä.

– Yhteydenpito on tiivistä, ja kokonaisuus elää koko ajan, Kurri sanoo.

Joskus pelaajalle voi tulla komennus Venäjän-retkelle lyhyelläkin varoitusajalla.

– Näin on, ja meillähän on käytännössä aina vierasreissulla varmuuden vuoksi mukana kolme maalivahtia, yksi heistä jompikumpi Kiekko-Vantaassa pelaavista sopimusmaalivahdeistamme.

Kurrin mielestä on selvää, että Kiekko-Vantaan tavoitteena pitää olla pelaaminen Mestiksen huipulla.

– Puitteet Tikkurilassa ovat Mestis-kiekkoilulle loistavat. Paikallinen fanikulttuuri pitäisi saada kukoistamaan. Pari tuhatta ihmistä Tikkurilan ”häkissä” saa todella hienoa meininkiä aikaiseksi, sanoo Kurri kokemuspohjaisesti.

KHL-Jokerithan on tänäkin syksynä pelannut Tikkurilassa useita harjoitusotteluja.

Tikkurilan Trio-areenalla pe 24.9. klo 18.30 jääkiekon Mestiksen avauskierroksen ottelu Kiekko-Vantaa – Kiekko-Espoo.

Katso myös:

Joni Piipponen kipparoi jo yli vuosikymmen sitten Kiekko-Vantaan nuorissa – Nyt kapteenin pesti napsahti seuraan paluun tehneelle laitahyökkääjälle Mestiksessä

Kiekko-Vantaan pelaajapaketti kasautunut ennätystahtiin – 

Merkillinen Mestis-kausi kääntyy loppusuoralle – Kiekko-Vantaan pelit jatkuvat ensi viikolla