Koulumatkalla olleet lapset törmäsivät sekavaan mieheen metsässä Peijaksessa – usean koulun oppilaat suojattiin sisätiloihin, poliisi epäilee rikosta

Sekavasti käyttäytynyt mies aiheutti poliisitehtävän Vantaalla Peijaksen sairaalan liepeillä tiistaina.

Itä-Uudenmaan poliisi kertoi Twitterissä, että aamulla kouluun matkalla olleet lapset havaitsivat miehen läheisessä metsässä. Vantaan kaupungin mukaan mies oli ahdistellut lapsia.

Poliisin saaman tiedon mukaan miehellä oli mahdollisesti jokin astalo kädessä. Poliisi tarkasti alueen usean yksikön voimin. Poliisi kertoi pian, että epäilty henkilö saatiin kiinni.

Vantaan kaupunki kertoi myöhemmin tiedotteessa, että välikohtauksen vuoksi usean koulun ja päiväkodin oppilaat päätettiin suojata sisätiloihin. Varotoimi koski muun muassa Havukosken, Hiekkaharjun, Ilolan, Koivukylän, Kulomäen, Kytöpuiston, Mikkolan, Rekolan, Rekolanmäen ja Simonkylän koulun oppilaita sekä useiden päiväkotien lapsia.

Tapauksen takia poliisi kävi kaupungin mukaan tarkastamassa myös Havukosken koulun sieltä saadun perättömän ilmiannon vuoksi, kaupunki kertoo tiedotteessa. Vaaratilannetta ole ollut.

Kaupunki toivoo, että lasten huoltajat keskustelevat lasten kanssa siitä, että vieraiden henkilöiden kanssa ei kannata ryhtyä juttusille. Vastaavissa tapauksissa tapahtumista tulee ilmoittaa poliisille numeroon 112. Kaupunki toivoo, että havainnoista ilmoitetaan myös kouluille.

Tapahtuma saattoi järkyttää läsnä olleita lapsia ja on hyvä, jos kotona on mahdollisuus keskustella asiasta, kaupunki vetoaa vanhempiin.

Poliisi tutkii tapausta laittomana uhkauksena.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut