Ahdistelija Peijaksen lähellä, Havukoskella perätön ilmianto – Alueen koulujen ja päiväkotien lapset suljettiin sisätiloihin

Peijaksen sairaalan läheisyydessä tehtiin tiistaiaamupäivän aikana havaintoja sekavasti käyttäytyneestä miehestä, joka ahdisteli lapsia.

Varmuuden vuoksi useiden koulujen ja päiväkotien oppilaat suojattiin sisätiloihin. Niin tehtiin Havukosken, Hiekkaharjun, Ilolan, Koivukylän, Kulomäen, Kytöpuiston, Mikkolan, Rekolan, Rekolanmäen ja Simonkylän kouluissa.

Sisälle suojauduttiin myös seuraavissa päiväkodeissa: Hans, Ulrika, Leinelä, Piilipuu, Ilola, Metsolanmäki, Näätäpuisto, Ilvespuisto, Rautpiha, Päiväkumpu, Havukallio, Maarukka, Saturnus, Matari, Nikinmäki, Siimapuisto ja Kiirunatie.

Itä-Uudenmaan poliisi tarkasti aluetta usean yksikön voimin ja sai kiinni häiriötä aiheuttaneen miehen. Ulkopuolisille ei aiheutunut välitöntä vaaraa. Poliisi jatkaa asian selvittämistä.

Poliisi on tarkastanut myös Havukosken koulun koululta saadun perättömän ilmiannon vuoksi. Vaaratilannetta ei ollut.

Kouluissa ja päiväkodeissa toimitaan jälleen normaalisti, mutta tapahtuma saattoi järkyttää läsnä olleita lapsia. Siksi on hyvä, jos kotona on mahdollisuus keskustella asiasta.

Vantaan kaupunki tiedottaa, että tukea keskusteluun on saatavilla opiskeluhuollon ammattilaisilta: koulupsykologeilta ja koulukuraattoreilta.

Keskustelutukea saa myös muun muassa MLL:n lasten ja nuoren puhelimesta, joka päivystää numerossa 116 111, arkisin kello 14–20 ja viikonloppuisin kello 17–20 sekä valtakunnallisesta kriisipuhelimesta, joka päivystää suomenkielisellä linjalla 24/7/365 numerossa 09 2525 0111. Lisätiedot www.mieli.fi/kriisipuhelin.  Puhelin- ja verkkoauttajista löytyy kootusti tietoa sivulta www. puheet.net.

Huoltajien toivotaan keskustelevan lasten kanssa myös siitä, ettei vieraiden henkilöiden kanssa kannata ryhtyä keskustelemaan. Havainnot vastaavista uhkatilanteista tulee ilmoittaa poliisille numeroon 112. Kaupunki toivoo, että havainnoista ilmoitetaan aina myös koululle.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut