Vantaan sosiaali- ja terveydenhuollolle esitetään poikkeuksellisen suurta lisärahoitusta – Taustalla koronapandemian paisuttamat kustannukset

Vantaan sosiaali- ja terveyslautakunta päätti tiistaina esittää kaupunginhallitukselle poikkeuksellisen suuria korotuksia sosiaali- ja terveydenhuollon tämänvuotisiin meno- ja tulomäärärahoihin.

Esityksen mukaan menomäärärahaa korotetaan sosiaali- ja terveydenhuollon oman toiminnan osalta 67 miljoonalla eurolla ja tulomäärärahaa nostetaan 52 miljoonalla eurolla.

Esityksen taustalla on maailmanlaajuinen pandemia, johon toimiala on pystynyt vastaamaan kireästä taloustilanteesta huolimatta kokonaisuutena varsin hyvin.

Sosiaali- ja terveydenhuollon menomääräraha tälle vuodelle on 728 miljoonaa euroa ja tulot 47 miljoonaa euroa.

Toimialan menojen ilman erikoissairaanhoitoa ennakoidaan toteutuvan 67 miljoonaa euroa ja tulojen 52 miljoonaa euroa käyttösuunnitelmaa korkeampina.

Pandemia ja poikkeusolot uhkaavat aiheuttaa sosiaali- ja terveydenhuollolle noin 51 miljoonan euron lisämenot. Näistä kaupunki odottaa saavansa korvauksen valtiolta.

Vantaan oman perustoiminnan määrärahat uhkaavat ylittyä noin 16 miljoonalla eurolla.

Merkittävimmät lisäkustannukset uhkaavat aiheutua sairaalapalvelujen, vammaisten erityisasumisen, psykososiaalisten palvelujen ja lasten sijaishuollon palveluostoista.

Seuraavaksi lisärahoituksesta päättävät kaupunginhallitus ja sen jälkeen kaupunginvaltuusto.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut