Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Vantaan Sanomien tiedot: Autoilija vainosi kevytmoottoripyörällä ajanutta poikaa ja tyttöä iltapimeässä – törmäys lennätti nuoria useita metrejä, rekisterikilpi jäi kadulle kuskin paetessa

Onnettomuus: Hurja tilanne sattui myöhään tiistaina. Poliisi vahvistaa tutkivansa tapausta, muttei kommentoi yksityiskohtia.

Kevytmoottoripyörää ajanut 17-vuotias poika ja hänen kyydissään istunut 15-vuotias tyttö loukkaantuivat noin puoli yhdeltätoista tiistai-iltana, kun henkilöauto osui heihin. Kertomansa mukaan molemmat lensivät törmäyksen voimasta useita metrejä ja heidät vietiin sairaalaan hoidettavaksi.

Itä-Uudenmaan poliisi on aloittanut onnettomuuden tutkimisen törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena eikä kommentoi tapahtumia sen enempää tässä vaiheessa.

Illan tapahtumat saivat alkunsa, kun kaverukset olivat ajamassa Kuusikosta kohti Jokiniemeä, ja vieras auto lähti seuraaman heitä.

– Ajoin viittäkymppiä ihan normaalisti. En lähtenyt härnäämään kuskia, kertaa kevytmoottoripyörää kuljettanut poika Vantaan Sanomille.

– Auto tuli lähelle ja ensin hidastimme, kun luulimme, että se on joku kaveri, kertoo kyydissä istunut tyttö.

Sitten poika tunnisti, että auto oli sama, josta oli liikkunut juttuja mopoilijoiden keskuudessa. Auto oli ahdistellut mopoilijoita Hakunilan suunnalla kesällä. 

Poika päätti kääntyä Santaradantielle, jotta hän saisi varmuuden, että auto tosiaan seuraa heitä.

– Sinne ei kukaan aja ilman syytä.

Kaksikko ajoi Santaradantietä eteenpäin ja yritti kääntyä varastoalueen pihalle. He kertovat, että hiljennettyään kääntymistä varten auto osui heihin.

– Sitten pamahti, tyttö kuvaa.

He ovat vakuuttuneita että teko oli tahallinen.

Molemmat lensivät iskun voimasta auton yli, ja pojan mukaan hän osui auton konepeltiin ja tyttö tuulilasiin. Tytöltä meni ilmeisesti taju hetkellisesti, sillä pamauksen jälkeisestä ajasta hän muistaa vain sen, että hän nousi maasta kaukana törmäyskohdasta.

– Ajattelin, että on pakko nousta heti ylös, jos auto tulee uudelleen, tyttö kertoo.

Pahemmin loukkaantunut poika makasi vielä maassa.

Auto kaasutti pois paikalta ja nuorten mukaan siltä putosi rekisterikilpi onnettomuuspaikalle.

Tyttö soitti sekavana hätäkeskukseen eikä jälkeenpäin muistanut puhelua eikä koko törmäystä. Paikalle tulivat sekä ambulanssi että poliisi.

Tyttö vietiin Jorviin, jossa häntä paikkailtiin. Kirurgi oli tytön mukaan todennut, että hänellä oli käynyt hyvä tuuri. Hän pääsi kotiin, mutta vointia oli tarkkailtava koko yö.

– Pää on kipeä, naama turvonnut ja jalat kipeät.

Lisäksi iho on raapiutunut rikki jaloista.

Kevytmoottoripyörän kuljettaja vietiin Peijaksen sairaalaan. Pojan mukaan hänen vasen olkapäänsä on murtunut ja myös alaselässä on murtuma. Toipuminen kestää noin kaksi kuukautta. Se on pitkä aika työharjoitteluaan suorittavalle opiskelijalle.