Peijaksen päivystyksessä hoidetaan potilaita jatkossa myös videon välityksellä – etävastaanottoa kokeillaan lokakuusta alkaen

Peijaksen päivystyksessä kokeillaan etävastaanottoa. Arkisto/Tiina Örn

Peijaksen sairaalan yhteispäivystyksessä voi asioida lokakuun alusta alkaen myös etänä toteutettavalla videovastaanotolla.

Kokeilussa, joka on voimassa 19. joulukuuta asti, potilaat voivat saada hoitoa videon välityksellä, eikä heidän tarvitse tulla sairaalan paikan päälle. Etäasiointi ei kuitenkaan sovi joka vaivaan, vaan videovastaanotolle ohjataan esimerkiksi sellaisissa tapauksissa, jos henkilöllä on silmän sidekalvotulehdus tai virtsatieinfektio. Vakavat sairastumiset hoidetaan paikan päällä sairaalassa.

Etävastaanotolle ohjataan päivystysapunumeron (p. 116 117) kautta. Tuolloin sairaanhoitaja tekee hoidon tarpeen arvion ja varaa tarvittaessa ajan Maisan kautta toteutettavalle etävastaanotolle.

Etävastaanottoja järjestetään päivystyksen ruuhka-aikoina perjantaisin klo 16–22 sekä lauantaisin ja sunnuntaisin klo 8–22. 

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut