Vantaan vasemmiston poliitikko: Perussuomalaisen kuntapoliitikon Facebookissa esittämät "vakavat epäilykset" pitää selvittää

Onko osa kuntapäättäjistä esteellisiä ratikkaratkaisuja tehtäessä ja onko heihin yritetty vaikuttaa ratikka-asiassa epäasiallisesti ja jopa laittomasti?

Vantaan Sanomien haltuunsa saaman, kaupunginhallituksen jäsen Ville Karisen (vas.) kaikille kaupunginhallituksen jäsenille lähettämän sähköpostiviestin mukaan tämä halutaan nyt selvittää.

Karinen kertoo viestissään vaatimuksensa perusteena olevan toisen kaupunginhallituksen jäsenen, Tuukka Saimenin (ps.) Facebookissa videolla esittämät epäilykset.

Karisen mukaan Saimen väittää videollaan, että vantaalaisiin päättäjiin on mahdollisesti kohdistunut laajamittaista epäasiallista ja laitonta vaikuttamista ja että osa luottamushenkilöistä on mahdollisesti esteellisiä osallistumaan Vantaan ratikkahankkeeseen liittyvään päätöksentekoon.

Karinen vaatii, että kaupunginhallitus selvittää Saimenin esittämien väitteiden todenperäisyyden. Karinen pitää vakavien epäilysten selvittämistä tärkeänä myös kuntalaisten luottamuksen säilyttämiseksi.

–  Selvittämättä jäädessään Saimenin videossaan esittämät epäilykset voivat vakavasti heikentää kuntalaisten luottamusta kaupungin päätöksentekoon. Koska kyseiset epäilykset on esittänyt kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen, niille on mielestäni annettava erityistä painoarvoa, Karinen toteaa viestissään.

Saimen toteaa Karisen osittain tulkinneen videon sanomaa väärin.

– En ole esittänyt vakavia epäilyksiä. Videoni viesti on huoli siitä, ettei vantaalaispäättäjien sidonnaisuuksia oteta riittävästi huomioon.

Saimen toivoo, että hänen videonsa kannustaisi jokaista päättäjää käymään lävitse omat sidonnaisuutensa.

– Epäsuorakin sidonnaisuus on mielestäni syy ilmoittautua päätöksiä tehtäessä esteelliseksi. Se on rohkea veto.

Saimenin toiveena on myös se, että kaupunginhallitus ja kaupunginvaltuusto lähtee selvittämään asiaa Karisen ehdotuksen mukaisesti. Hän kuitenkin epäilee, ettei niin tule käymään.

– Miksi kukaan lähtisi omia kytköksiään tutkimaan?

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut