Ilolan uusi skeittipuisto uhkaa mennä pilalle ennen valmistumistaan – konkariskeittari vetoaa lapsiin ja aikuisiin

Ilola saa upean skeittipuiston näillä näkymin marraskuussa. Joidenkin käyttäjien ajattelemattomuus uhkaa pilata puiston betonivalut.

Vantaan Ilolaan rakenteilla olevan skeittipuiston laitteet uhkaavat mennä pilalle piittaamattomuuden takia. Uusi hieno skeittipuisto on valmistumassa marraskuussa, mutta innokkaimmat käyttäjät ovat jo tunkeutuneet rakennustyömaalle aidoista ja kieltomerkeistä välittämättä.

– Työmaalla valetaan betonisia kouruja ja muita laitteita, joiden pitää antaa kuivua rauhassa. Nyt sinne oli menty luvatta ja vedetty suojamuovit pois valun päältä, sanoo puiston laitteiden suunnitteluun osallistunut ilolalainen Jyrki Evers.

Evers vetoaa voimakkaasti skeittareihin, skuuttaajiin ja pyöräilijöihin, jotta puistoon ei mentäisi ennen sen valmistumista.

Etenkin betoniset laitteet menevät herkästi pilalle, jos niihin tulee pieniäkin uria liian aikaisen käytön takia.

Puistossa oleva pumptrack-rata on houkutellut Eversin mukaan jopa kymmeniä ihmisiä työmaa-alueella. Rata on kohtalaisen valmis, mutta senkään käyttö ei ole vielä hyväksi.

– Puistossa on välillä kymmenittäin ihmisiä, ja se on kaikki samaa työmaa-aluetta saman aitauksen sisällä. Nyt ihmiset ovat alkaneet levittäytyä myös betonialueelle, joka on täysin kesken.

Evers julkaisi asiasta äskettäin vetoomuksen Vantaan Puskaradiossa, jossa se synnytti heti keskustelua. Erään keskustelijan mielestä rakennusyhtiön pitäisi laittaa työmaalle paremmat aidat, jotta yli-innokkaat käyttäjät eivät pääsisi alueelle.

Evers ei ymmärrä moista tekosyytä.

– Aita kuin aita. Siellä on kuitenkin olemassa koko työmaan kiertävä aita sekä kiellot mennä alueelle, hän muistuttaa.

Eversin mukaan työmaalle on mennyt niin alakoululaisia kuin teini-ikäisiäkin kulkijoita.

Erityisesti häntä harmittaa, että kieltokyltit eivät estä edes kaikkia vanhempia menemästä alueelle lapsineen.

Eversillä on skeittaritaustaa vuodesta 1992. Hän kertoo, että valmistuessaan Ilolan uusi skeittipuisto sopii kaikenikäisille käyttäjille.

– Puistoon tulee kaksi osaa. Suunnittelussa halusimme taata, että puisto sopii niin aloitteleville kuin kehittyneemmille harrastajille.

Puiston betonivalussa on edetty nyt hieman yli puolen välin. Evers toivoo kuivien ja lämpimien kelien jatkuvan, jotta työt saadaan valmiiksi aikataulussa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut