Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vintage-teatteri terästi tekniikkaansa – Uusin Bond-leffa korttelikinon lähtölaukauksena Rekolassa

Rekolan Kino avaa ovet tekniikaltaan uudistuneena, eikä tee sitä yhtään vähemmällä kuin koko maailmalla odotetun sankarin paluulla. Daniel Craigin viimeistä kertaa tähdittämä James Bond -elokuva No Time to Die nähdään Suomen leffateattereissa ensi-illassa huomenna 30. syyskuuta, ja niin tapahtuu myös Rekolassa.

– Sen tekee mahdolliseksi digitaalisuus. Aikaisemmin kopioiden määrä oli rajattu, mutta nyt kun on digikopiot, saamme näyttää samoja leffoja kuin muutkin teatterit, Janne Hulkkonen Rekolan Kinon elokuvatoimintaa pyörittävästä Pop Up Kino Helsingistä sanoo.

– Bond sopii hienosti avajaisiimme, koska elokuva on odottanut ensi-iltaansa suunnilleen yhtä kauan kuin me Rekolan Kinon säännöllisen toiminnan alkamista. Lisäksi Bond-leffoilla on perinnettä, ihan niin kuin tällä teatterillakin.

Heti perjantaina vuorossa on uudenkarheaa kotimaista, silloin Bondia edeltää alkuillasta nähtävä Teemu Nikin ohjaama Sokea mies, joka ei halunnut nähdä Titanicia.

Kovan luokan leffojen pyörittäminen ei ole halpaa lystiä. Hulkkonen naurahtaakin, että rikastumisen pelkoa tuskin on.

– Bondilla kuten muullakin tarjonnalla on tavoitteena saada Rekolan Kinolle muodostumaan oma yleisönsä, joka ottaisi tämän tunnelmallisen leffateatterin säännölliseksi käyntikohteekseen, hän linjaa.

– Nythän on valtavan hieno leffasyksy kaiken kaikkiaan, kun niin moni elokuva on odottanut ensi-iltaansa. Tulossa on jatkossakin mahtavia leffoja sekä ulkomailta että Suomesta.

Rekolalaisten asukasaktiivien Tila & Toiminta ry, Rekolan Elävän Musiikin Yhdistys REMY ry ja Pop Up Kino Helsinki vuokraavat kinoa yhdessä. Kiinteä vuokrasopimus antaa Hulkkosen mukaan mahdollisuuden järjestää ainakin joka toinen viikko leffaesityksiä.

– Tila ja Toiminta -yhdistys hoitaa juoksevia asioita ja on saanut tukea toimintaansa. Leffatoimintaan emme ole saaneet mitään tukea, mutta lipputuloilla yritämme selvitä, Hulkkonen kertoo.

Rekolan Kino on mukana pääkaupunkiseudun Korttelikinot ry:ssä. Yhdistyksen tarkoituksena on edistää pienten yksityisten elokuvateattereiden näkyvyyttä ja yhteistyötä sekä monipuolistaa alueen elokuvatarjontaa

Kinossa on nyt uusi, korkealaatuisen kuvan takaava laserprojektori. Myös äänentoisto- ja tietoliikennejärjestelmää on parannettu.

50-luvun vintagea huokuvien tilojen onkin tarkoitus palvella monipuolisena kulttuuritalona, joka tarjoaa myös konsertteja ja muuta toimintaa alueen asukkaille.

Liput Bond-elokuvaan maksavat 12,50 e, muut liput 11. e. Maksaa voi ovella käteisellä tai kortilla. Liput verkosta: www.holvi.com/shop/popupkino. Elokuvaohjelmisto sekä muiden Rekolan Kinossa järjestettävien tapahtumien tiedot löytyvät täältä: www.rekolankino.fi.

Lue myös: Rekolan Kinoon puhalletaan uutta henkeä