Armas-festivaali tarttuu ikääntymiseen musiikin, teatterin, taiteen, tanssin ja sirkuksen keinoin – viikon kaikille avoimessa pääjuhlassa on mukana myös vantaalainen Voice of Finland -voittaja Kalle Virtanen

Klaus Pennanen, Matti Pasanen ja Esa Aapro esittävät sävelradiomusiikkia iltapäivän ratoksi. Armas-festivaaliin kuuluva konsertti kuullaan perjantaina 8. lokakuuta kello 14 alkaen Teatteri Vantaassa. Jarkko Martikainen

Meneillään olevalla, 14. lokakuuta asti kestävällä Armas-festivaalilla on Vantaalla tarjolla ohjelmaa niin kulttuuritiloissa, museoissa, hoivakodeissa kuin ulkona luonnossakin. Festivaali tuo taiteen keinoin esiin ikääntymisen teemoja sekä ikääntyviä taiteilijoita. Myös ruotsinkielisiä tapahtumia on mukana.

Esimerkiksi teatteriesitystä pääsee katsomaan Teatteri Vantaassa (Silkkitehtaantie 5) keskiviikkona 6. lokakuuta kello 14. Anne Nielsenin esitys Paperineilikka käsittelee rakkautta, vanhenemista, yksinäisyyttä, kosketuksen ja kauneuden kaipuuta lempeästi ja hauskasti.

Perjantaina 8. lokakuuta kello 14 teatterin tiloissa viihdyttävät sävelradiomusiikin konsertillaan Klaus Pennanen, Esa Aapro ja Matti Pasanen.

Kulttuuritalo Martinuksessa puolestaan pääsee 40-luvun tunnelmiin konsertissa, jossa musiikin lomassa kuljetetaan tarinaa sotamies Onnin ja Aino-lotan väliseen rintamakirjeenvaihtoon perustuen. Torstaina 14. lokakuuta kello 19 alkavan Suomen lotta – säveliä ja kirjeitä rintamalta -konsertin musiikki koostuu pääosin lottien sekä Harmony Sisters -yhtyeen laulamista lauluista, joita sata vuotta sitten perustetun Lotta Svärd -järjestön kunniaksi esittää lotta-asuihin pukeutunut NaisSound-kuoro johtajanaan Kaapo Ijas.

Lumosalin aulaan Korsossa (Urpiaisentie 14) on koottu taidenäyttely useiden vantaalaisten senioritaiteilijoiden töistä. Yli viidenkymmenen työn näyttely on osa paitsi Armas-festivaalia myös samanaikaisesti 4.–11. lokakuuta vietettävää Vanhustenviikkoa.

Viikon voi aloittaa maanantaina 4. lokakuuta vaikkapa osallistumalla puolentoista kilometrin kävelylenkille Kuusijärven ympäri. Lenkki alkaa kello 13 (Kuusijärventie 3) kahvilan läheisyydestä ja sen aikana myös tulistellaan kodalla. Ennakkoilmoittautumista ei tarvita, lenkin järjestää Vantaan Sydän ry.

Vantaalainen Voice of Finland -voittaja Kalle Virtanen on yksi Armas-festivaalin Korson Lumosalissa järjestettävän pääjuhlan esiintyjistä. Stefanie Tuurna

Festivaalin ja Vanhustenviikon pääjuhlaa vietetään Lumosalissa Korsossa torstaina 7. lokakuuta kello 14–15.30. Juhlassa esiintyy muun muassa The Voice of Finland 2021 -laulukilpailun vantaalainen voittaja, Kalle Virtanen. Lisäksi luvassa on myös muuta musiikkia ooppera-aarioista kuplettilauluihin.

Sirkusesityksessä nähdään tarina entisestä hehkeästä kabareetähdestä, joka nyt puuhastelee arkisten asioiden äärellä. Henni Kervisen esittämän, huumorilla maustetun teoksen teemoja ovat naiseus, ikääntyminen ja yksinäisyys.

Luvassa on myös niin nykytanssiesityksiä kuin balettiakin.

Kaikille avoin ja maksuton juhla päättyy kahvitilaisuuteen Villiankassa. Juhlaan tulee tarjoilujen vuoksi ilmoittautua kuitenkin viimeistään maanantaina 4. lokakuuta Jouko Koskiselle sähköpostiosoitteeseen: jouko48.koskinen@outlook.com.

Pääjuhlan järjestää Vantaan kulttuuripalvelut yhteistyössä Vantaan vanhusneuvoston ja Korson Eläkkeensaajien kanssa.

Armas-festivaalin koko ohjelma löytyy Vantaan tapahtumakalenterista netistä, tapahtumat.vantaa.fi.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut