Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Korsolainen nyrkkeilijälupaus Pia Järvinen iski tiensä EM-kehään

Korsolainen Ylä-Tikkurilan Kipinän nyrkkeilijä Pia Järvinen edustaa Suomea A-junioreiden Euroopan mestaruuskilpailuissa Montenegrossa lokakuussa.

Järvisen paikka varmistui syyskuun lopussa, kun hän osallistui Bosnia-Hertsegovinassa pidettyyn turnaukseen ja kohtasi ensimmäisellä kierroksella uransa kovimman vastustajan, serbialaisen vuoden 2020 EM-hopeamitalistin.

Järvinen otteli ennakkoluulottomasti ja haastoi serbiä voitosta. Vaikka tuloksena oli tappio pistein, eivät Järvisen hyvät otteet ja poikkeuksellisen vahva fyysinen olemus jääneet huomaamatta.

Heti matkan jälkeen Järvinen valittiin EM-kilpailuihin, jotka järjestetään Montenegrossa Budvassa. 13.–24.10.

Lue myös: Ylä-Tikkurilan nyrkkeilijöille kansainvälistä menestystä

Tikkurilan lukiossa kolmatta vuotta opiskeleva Järvinen on kiertänyt viime vuosina ahkerasti niin kansainvälisiä kuin kotimaankin kisoja sekä kotimaan leirityksiä saavuttaakseen kansainvälisen tason.

Hän sai lajiliiton suosituksella kaupungilta poikkeusluvan sisäharjoitteluun alkuvuonna, kun koronan vuoksi harjoituspaikat olivat suurelta osin suljettuina.

Ahkera harjoittelu palkittiin keväällä, kun Järvinen ensin voitti Oulussa viime vuoden naisten SM-hopeamitalistin ja otteli itsensä vielä pronssille Unkarissa pidetyssä Bornemissza-turnauksessa.

Syksyn alussa Järvinen osallistui Pajulahden urheiluopistolla ensimmäistä kertaa Suomen Nyrkkeilyliiton maajoukkueleirille. Leirillä hän sparrasi Norjan naisten maajoukkueeseen kuuluvan ottelijan kanssa hyvällä menestyksellä.

Järvisen mukaan Montenegroon lähtee Vantaalta henkilökohtainen valmentaja Petri Kananen.

Lue myös: Pialla, 16, on henkinen voima hanskassa – "Moni luulee, että nyrkkeily on hakkaamista"