Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ratikkahanketta varten on perustettu Vantaalla kaksi seurantaryhmää ja yksi ohjausryhmä – Jokaisella on omat tehtävänsä

Vantaan ratikka -hanketta varten on perustettu kaksi seurantaryhmää ja yksi ohjausryhmä.

Toinen seurantaryhmistä koostuu kaupunginhallituksen jäsenistä ja toinen virkamiehistä.

– Kaupunginhallituksen jäsenistä koottu ryhmä varmistaa sen, että voimme säännöllisesti viedä kaupunginhallitukselle tietoa hankkeen etenemisestä, Vantaan ratikan hankejohtaja Tiina Hulkko toteaa.

Ryhmässä voidaan myös keskustella, onko tarvetta viedä jotain hankkeeseen liittyvää päätettäväksi kaupunginhallitukselle tai -valtuustolle.

Virkamiehistä koostuvan seurantaryhmän tehtävänä on Hulkon mukaan jakaa hankkeesta tietoa kaupungin eri toimialoille sekä sidosryhmille, kuten HSL:lle ja ely-keskukselle.

Kahden seurantaryhmän lisäksi Vantaalle on perustettu ratikan ohjausryhmä, joka vastaa hankkeen suunnittelusta ja toteutuksesta.

Päätös ratikan suunnittelusta tehtiin joulukuussa 2019. Kaupunginvaltuusto tekee päätöksen ratikan rakentamisesta vuonna 2023. Mikäli ratikalle näytetään vihreää valoa, sen rakentaminen voitaisiin aloittaa vuonna 2024. Ratikka kulkisi aikaisintaan vuonna 2028.