Aluevaaleissa ehdokkaana jo pitkä lista tuttuja vantaalaisnimiä – kokoomusvaikuttaja pelkää äänestysinnon jäävän laimeaksi

Aluevaalit pidetään tammikuussa 2022. Arkisto/Minna Hytti

Tiina Örn

Vantaa ja Kerava muodostavat vuoden 2023 alusta alkaen hyvinvointialueen, joka vastaa sosiaali- ja terveyspalveluiden sekä pelastuspalveluiden järjestämisestä. Hyvinvointialueen perustaminen on osa sote-uudistusta.

Hyvinvointialueen ylintä päätösvaltaa käyttää aluevaltuusto, johon valitaan 69 edustajaa tammikuussa 2022 pidettävissä vaaleissa. Kukin puolue voi nimetä ehdokkaita niin Vantaalta kuin Keravalta.

Uudenmaan kokoomus nimesi jo ensimmäiset 46 ehdokastaan. Heistä on vantaalaisia 41 ja keravalaisia viisi.

Myös Uudenmaan vihreät nimesi ensimmäiset ehdokkaansa.

Vantaa-Kerava-hyvinvointialueen aluevaaleissa kukin puolue saa asettaa enintään 86 ehdokasta.

Kokoomuksen listalla on monia Vantaan kuntapolitiikasta tuttuja nimiä, kuten kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja Sakari Rokkanen, pitkän linjan valtuutetut Paula Lehmuskallio, Lauri Kaira ja Anitta Orpana.

Kokoomusvaltuutetuista mukaan aluevaaleihin lähtevät myös Anssi Aura, Heli Hakala, Oskari Iivarinen, Susanna Kaiju, Sami Kanerva, Mika Kasonen, Carita Orlando, Manav Phull ja Maarit Raja-Aho.

Vihreiden valtuustoryhmässä Vantaalla vaikuttavista aluevaaleissa ovat ehdolla ainakin Sirpa Kauppinen, Vaula Norrena, Hanna Valtanen ja Eve Rämö. Rämö on vihreiden valtuustoryhmän puheenjohtaja.

Heidän lisäkseen vihreiden listalla ovat vantaalaiset Sari Järveläinen, Minna Kuusela, Tuomas Mutanen ja Tia Seppänen. Keravalaisia on vihreiden listalla tässä vaiheessa neljä: Eeva Anundi, Jaana Carlenius, Laura Tulikorpi ja Heidi Valo.

Uudenmaan kokoomuksen järjestöpäällikkö Perttu Koistinen toteaa ehdokkaiden saamisen sujuneen yllättävän helposti.

– Kuntavaalit olivat vasta vähän aikaa sitten. Kiinnostus vaikuttamiseen on näköjään edelleen voimissaan.

Koistinen ei usko puolueiden tekevän aluevaaleissa aivan yhtä suuria kampanjoita kuin kuntavaaleissa tai eduskuntavaaleissa.

Hän kuitenkin arvioi, että vaalikampanjassa tullaan jälleen kohtaamaan ihmisiä kasvokkain toreilla ja kaduilla.

– Sitä ovat kaivanneet niin ehdokkaat kuin äänestäjät.

Aluevaalit pidetään 23. tammikuuta 2022. Äänestysaktiivisuus huollettaa Koistista. Hän sanoo "merkkien näyttävän vähän huonolta".

Aluevaltuutetut kantavat suuren vastuun ja heidän tekemänsä päätökset koskettavat asukkaiden arkea, Koistinen muistuttaa.

– Hyvinvointialueen valtuustossa tarvitaan hyvin monenlaista osaamista, niin sote-alan osaamista kuin myös esimerkiksi talousosaamista.

Aluevaaleihin maanantaina nimetyt kokoomusehdokkaat:

Vantaalaiset:

Aalto Otto, Aarnio Markus, Ahokas Jari, Alanne Irina, Aura Anssi, Garchi Camilla, Hakala Heli, Hoviniemi Matilda, Iivarinen Oskari, Ilmonen Mikko, Jashanica Xhemail, Josefsson Helen, Kaiju Susanna, Kaira Lauri, Kanerva Sami, Karpin Tiia, Kasonen Mika, Koistinen Marjo, Kovalainen Kristiina, Kuorikoski Altti, Kuutti Samuel, Kärkkäinen Riku, Lehmuskallio Paula, Lepistö Matti, Leppänen Taava, Loikkanen Eelis, Louevuo Karri, Nevala Jukka, Nordman Sina, Orlando Carita, Orpana Anitta, Partanen Matti-Jussi, Paukku-Sani Sari, Peura Sirpa, Phull Manav, Pylsy Anniina, Raja-Aho Maarit, Rokkanen Sakari, Salminen Terhi ja Äikäs Pekka. Yhden maanantaina nimetyn ehdokkaan nimi julkaistaan myöhemmin.

Keravalaiset:

Enjala Terhi, Honkasalo Ossi, Linros Jüri, Mustonen Pasi ja Pulkkinen Markku.

Uudenmaan kokoomus nimeää lisää aluevaaliehdokkaita lokakuun lopussa.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut